Dette har vi merket etter at vi begynte å trene på vanntredemølle

Jess rusler på vanntredemølla og Tequila passer på at alt går riktig for seg.

For litt over to måneder siden begynte vi med vanntredemølletrening, etter at vår sponsor Nordisk heste- og hundeterapiskole ga oss klippekort med fem klipp i gave. Det ble raskt brukt opp, og jeg kjøpte meg klippekort for fast trening hver tirsdag.

Vi begynte pent og rolig, men er nå oppe i 25 minutter på hver av hundene, med intervaller i trav. Det er også mulig å kjøre med motbakke og og motstrøm. I dag kjørte hundene fire intervaller hver a to minutter. Før og etter er det oppvarming og nedgåing.

Etter at vi startet med vanntredemølletreningen har jeg merket forskjell på noen viktige punkter:

  • Musklene har utvilsomt blitt sterkere i både beina og ryggen hos begge hundene. Kjenner tydelig forskjell. Viktig forebyggende!
  • Begge har forbedret balansen sin. Sannsynligvis har dette hjulpet Tequila til å korte inn svingene sine på agilitybanen. De har virkelig kommet seg.
  • Hoppteknikken til Jess har blitt bedre.

Begge hundene storkoser seg med treningen, og trekker inn døra for å være førstemann!

Den som er mest glad i vann er den som har gått dårligst på mølla – Jess «krøllet» ryggen veldig i begynnelsen. Hun syntes nok det var litt ekkelt at det sprutet oppunder magen! Løsningen ble å fylle i en del vann i begynnelsen, og heller tappe ut gradvis. Det har fungert bra.

Vanntredemølletrening er en veldig skånsom og fin måte å trene på! Har man ikke tilgang til mølle i nærheten kan det jo være et alternativ å jogge i vannkanten på varme sommerdager 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *