Hvis norske skidestinasjoner hadde innført dette ville de spart seg for mye dritt!

Søppeldunker og bæsjeposer strategisk plassert rundt om i løypenettet i!

…bokstavelig talt!

Mange irriterer seg over hundemøkk i skiløypene – meg inkludert. Det minste man kan gjøre er i alle fall å pirke dritten ut av løypa med staven, men det aller beste er å plukke den opp. Det ligger imidlertid ikke til rette for at man skal ta seg «bryet» med det rundt om i de norske skiløypene jeg har gått i. Her i Sveits, derimot:

I nærheten av parkeringsplassene og flere steder ute i løypa er det plassert ut stativer med søppelkasser og bæsjeposer. Det gjør det enkelt å både plukke opp og kvitte seg med hundemøkka.

Min lille bønn til norske skidestinasjoner er – innfør dette! Da sparer man seg både for dritten og dårlig stemning på en veldig enkel måte.

Ja – selvsagt må dunkene tømmes og posestativene fylles på, men gjør man den jobben tror jeg man i det minste vil tjene en god dose goodwill fra hundeeiere og andre med søppel. I tillegg blir det mye hyggeligere for alle som skal ut på tur! Her nede har jeg ikke sett en eneste hundedritt eller spor av søppel i løypene, i motsetning til hjemme.

På posene og stativene kan det også selges reklameplass. Kanskje kunne det dermed vært ganske så selvfinansierende også?

Disse stativene trenger ikke å plasseres laaangt inne på fjellet. De fleste hunder gjør fra seg ganske tidlig på skituren, så etter en kilometer eller tre, eller i større kryss, er en fin mulighet.

Et litt forsinket juleønske der, altså 😉

Vi koser oss på langrennsferie i Davos!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *