Hvem er ditt forbilde, og hvorfor?

Har du en person du ser opp til? Vet du hvorfor det kan være lurt å ha et forbilde?

Et forbilde er gjerne en person som har kvaliteter du selv skulle ønske du hadde. Gjennom å «herme» etter denne personen, kan det hende at du også kan heve nivået på din egen trening (eller hva du nå driver med). En av grunntankene ved modellering er at dersom en person kan gjøre noe skikkelig bra, så kan andre også kunne klare det samme hvis de tar til seg og bruker de samme tankemønstrene.

Du kan lese mer om modellering dette blogginnlegget fra Ryttercoachen, som har utfordret og backet meg opp med mental trening flere ganger de siste årene.

Mitt forbilde er sprangrytter Peder Fredricson. En annen sport enn det jeg driver med selv, men det er ikke det vesentlige. Kunne vært en bokser for den saks skyld!

Måten Peder Fredricson trener og jobber med sine hester imponerer og inspirerer meg. Pressefoto: Fabian Wester

Han representerte Sverige under sommer-OL i Rio de Janeiro i 2016, der han tok sølv. Han har også sølv fra lagkonkurransen under sommer-OL i 2004. Men det er ikke først og fremst de gode resultatene som har gjort at jeg ser opp til ham.

Det som imponerer og inspirerer meg er måten han ser på hestene sine, og hvordan han trener dem. Jeg synes han er flink til å tilpasse seg hvert individ, og til å hjelpe individet til å prestere bedre ut fra den enkelte hesten sine sterke og svake sider. Dessuten er han veldig opptatt av at en hest som ikke har det bra, ikke kan prestere bra. Dyret må føle seg 100 prosent for å kunne gjøre sitt beste, og det legger han til rette for. Konkurransemessig legger han opp løpet slik at hesten skal lykkes og bygge selvtillit, framfor å utfordre med for store stevner for tidlig. Og han er ikke bare glad i det å konkurrere med hestene sine – det å trene dem opp gir ham (minst) like mye glede.

Et lite innblikk får du i dokumentaren «Allan – Den bevingade hästen», som jeg vil anbefale å se:

https://www.youtube.com/watch?v=PW1Nb1Yn6tA

Han har også figurert i den svenske TV-serien «Ryttareliten» på SVT, men den tror jeg ikke ligger ute lenger.

Hvem er ditt forbilde, og hvorfor?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *