Jeg kommer nok ikke til å gjøre det igjen

Jeg har en utrolig spennende jobb, men fritiden er også veldig viktig for meg.

Nå har det gått ett år siden jeg trappet ned til 80 prosent stilling på jobb som et «prøveprosjekt».

Det var ingen lett avgjørelse å ta, for med mindre stillingsprosent tjener man også merkbart mindre penger. Pensjonen går det også ut over, men jeg er uansett ikke i tvil – for meg er det verdt det! Tid er mer verdt enn penger.

Jeg liker jobben min som journalist veldig godt, men fritiden betyr aller mest. Ideelt sett skulle jeg gjerne ha trappet ned enda litt mer men det lar seg dessverre ikke gjøre. Men jeg skal i alle fall trappe ned fast til 80 prosent heretter, og det blir bra! Det gir meg mer energi og tid til å gjøre det jeg liker aller best, og jeg tror ikke jeg kommer til å jobbe fullt igjen senere i livet heller.

Alt handler om prioriteringer. Det man vil kan man som regel få til om man virkelig vil det – selv om man kanskje ikke er blant dem som tjener best! Å kutte TV-abonnementet, klesshopping og stort flott hus var et enkelt valg for meg.

Har du gått med samme tanke? I så fall er mitt råd å sjekke ut hva du kan ta deg råd til og hvilke muligheter din arbeidsplass kan gi deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *