Noen mennesker (og hunder) trenger ro for å kunne prestere

Tequila og jeg på startstreken i vårt første VM i Luxemburg! Det var en utmattende opplevelse mentalt, fordi jeg ikke skjermet meg selv godt nok fra omverdenen. Foto: Ian Watts.

Både jeg og Tequila er sånn.

Det er helt sikkert noen som synes jeg er veldig rar, som tilbringer så mye tid i stolen i teltet eller borte fra folk når jeg er på stevner! Det er ikke fordi jeg ikke synes menneskene rundt meg er trivelige eller morsomme – det er av den enkle grunn at jeg trenger ro for å kunne yte mitt beste på banen.

«Man er jo på stevner for å være sosial». Nja. Jeg er nå først og fremst på stevner for å konkurrere. Jeg bruker ikke så mye tid og penger på agility for «moro skyld» – drar jeg til et stevne vil jeg at forutsetningene for at jeg skal lykkes der også skal være best mulig, og da skal en solid dose med «metime» til. Men jo da – for noen er nok den sosiale delen viktig, og da skal man selvsagt prioritere det! Så er det også slik at noen får energi av å vandre rundt og snakke med folk!

Man kjenner seg selv og sine behov best, men det er ikke nødvendigvis så lett å tørre å gjøre de tiltakene som må til! Min oppfordring er i alle fall at dersom man vet at prestasjonen eller stevneopplevelsen blir bedre av å gjøre visse grep – da er det bare å gjøre dem 🙂

I kjent positur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *