Om å tørre å ta andre valg enn «alle andre» på brifing

Studerer banen før brifing på nordisk. Foto: Jukka Pätynen, Koirakuvat.fi.

Vi har vel alle opplevd det, en eller flere ganger. Å løpe over målstreken og tenke at «Pokker, hvorfor gjorde jeg ikke bare slik jeg først hadde tenkt!».

Det er fort gjort å gå i flokk på brifing, og å bare gjøre som «alle andre», selv om man innerst inne vet at en annen løsning hadde vært bedre for sin hund.

Les også: Banedemens! Slik ble jeg kvitt den

Selvsagt kan det være lurt å holde et øye med hvordan konkurrentene løser banen. Kanskje de gjør noe lurt man ikke har tenkt på selv. Samtidig bør man ikke bli for avhengig av konkurrentene sine, og alle hunder er forskjellige. Du vet best hva som funker best for din hund! Kanskje innebærer det å velge lengste veg ved et hinder, eller at du løper på stikk motsatt side av alle andre.

Jeg opplevde det senest på nordisk. På en strekke med en blanding av rette linjer og serpentiner holdt jeg meg på venstre siden hele vegen. Alle andre løp på høyre side. Jeg valgte min løsning fordi jeg må dra fart i hunden min. Hun har ikke så mye naturlig framdrift, og da ville jeg blitt for passiv i handlingen ved å løse banen på den andre måten, og tiden vår hadde gått ned. Da hadde jeg ikke tatt bronse individuelt.

Det er ikke alltid like lett å stå imot, men ikke vær en sau. Ikke bare gå i flokk fordi det er trygt å følge flokken. Gjør det bare når det ligger bevisste valg bak.

God brifing!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *