På VM-samling uten å løpe agility et eneste minutt!

Flotte treningsforhold i Kongsvingerhallen!

Denne helga er det landslagssamling i Kongsvinger med VM-dommer Andreas Silfverberg og landslagstrener Jan Egil Eide. Eva Marie Wergård har også tatt turen til Norge for å jobbe med mental trening.

Mental trening med Eva Marie Wergård ! Både felles, i små grupper og en til en. Gull verdt!

Tequila og jeg er på plass, men flere uker før samlingen ga jeg beskjed om at vi ikke skal løpe. Tequila skal mest sannsynlig ikke trene noe agility i det hele tatt før VM, og grunnen er ekstremt enkel – det er da hun er best!

Etter litt over åtte år sammen kjenner jeg hunden min godt nok til å vite at den formen for oppladning til mesterskap er den beste for oss. Det funket helt rått med null trening før uttaket. Før nordisk trente vi noe, og farten var betydelig dårligere. Vi vant en bronse individuelt og sølv med laget, men jeg vet at hun kunne vært enda raskere og hatt enda mer agilitymotivasjon enn hun faktisk hadde den helgen.

Selvsagt skulle jeg gjerne ønske at jeg også kunne løpt! Det kribler etter å trene på momenter jeg vet vi kommer til å få bruk for, man kan jo kan jo få dårlig samvittighet eller bli stressa av mindre. Men for min litt sære lille spitz er dette det beste, og da blir det slik!

Så hva gjør jeg egentlig på samling da?!

Man kan få mye ut av en samling selv om man ikke løper med hunden sin! Det jeg har fått aller mest ut av i dag er den mentale biten og small-lagets lille sammenkomst hvor vi snakket om hvilke behov den enkelte har før, under og etter løp, og hvordan vi kan gjøre hverandre best mulig i VM. Jeg har også brifet banene som om jeg skulle ha løpt dem, og løpt dem uten hund. Med Andreas hadde jeg en «teoretisk gjennomgang» av hvordan jeg ville løst banen med min hund, og han kom med sine tanker og innspill.

Kul skulptur ved ungdomsskolen i Kongsvinger!

Mellom slagene har hundene kost seg med tur og intervalltrening på fotballbanene like ved hallen.

Nå lader vi opp til morgendagen 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *