Nå har jeg lært at et skarve gnagsår kan få alvorlige konsekvenser…

Denne helga hadde jeg store planer om både skirennet Stenfjellrunden og treningskonkurranse i agility. Slik ble det ikke! I stedet ligger jeg på sofaen og «koser meg» med antibiotika og sårrens…

Det hele startet på tirsdag. Vi gikk en lang og flott skitur i det nydelige været. Jeg fikk gnagsår på hælene (som vanlig), slang på en Compeed og tenkte ikke mer over saken. Dagen etter var beinet litt ømt, men det har jeg vært borti før også. Det går som regel over! Torsdag hadde jeg morgenvakt på jobb. Følte meg litt uggen, og utover dagen ble det verre med feber og stadig vondere bein. Da jeg ikke hadde matlyst til lunsj skjønte jeg at det kanskje var på tide å komme seg hjem. Der er jeg litt som Tequila – når vi ikke spiser er det noe alvorlig galt 😛

På kjøreturen hjem stupte formen. Jeg måtte stoppe underveis, og da jeg gikk inn døra hjemme følte jeg meg helt elendig. Ringte legen, som ba meg komme med en gang.

Gnagsåret hadde blitt infisert, og nå har jeg fått en skikkelig lærepenge «the hard way». En  infeksjon kan føre til blodforgiftning, som i verste fall kan være dødelig om man ikke får behandling raskt nok…! Rød stripe på beinet, smerter og feber var visst ikke noe godt tegn, så det var bare å måke på med antibiotika.

En ting er sikkert, og det er at jeg kommer til å bli nøye med å rense gnagsår skikkelig heretter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *