Tequila har ikke sett et agilityhinder siden VM

Over målhinderet i VM i Sverige i fjor høst! Foto: Jukka Pätynen, koirakuvat.fi

5. oktober 2018, det var forrige gang Tequila løp agility. Det har gjort henne godt!

Når hun skal få løpe agility igjen har jeg ikke helt bestemt meg for enda. Ei heller om jeg skal prøve meg på nok en landslagssesong med henne, eller om hun skal få gi seg på topp.

Fjoråret kunne jo ikke gått stort bedre, med individuell medalje i nordisk og VM-plassen vi hadde satt oss som mål. Samtidig skulle jeg så gjerne hatt den lagmedaljen i VM som vi har vært såååååå utrolig nær tidligere!

En ny landslagssesong vil imidlertid kreve enormt mye av både meg og Tequila.

Gjennom karrieren har hun vært utsatt for skader i framparten, og hun begynner å bli en voksen dame. I fjor klarte vi oss uten, men det var på grunn av MANGE timer med styrketrening.

Tequila synes heldigvis denne formen for trening er innmari morsom. Balanseputer, kløv, vanntredemølle, vektmansjetter, kjettingtrekk…

Jess og Tequila trener.

På den ene siden har jeg lyst til å gi meg nå.

Trappe ned treningen litt og la henne løpe agility bare for gøy – forhåpentligvis uten skader!

Samtidig vet jeg at det er mer å hente i oss. Derfor frister det å gi gass en sesong til.

Så er det også dette med to hunder. I år skal Jess løpe uttak, og jeg vil prioritere henne. Kommer det til å slå dårlig ut om jeg løper med to? Jeg trenger mye hvile i løpet av en stevnehelg – særlig noe så intenst som en uttakshelg med masse løp, stort press og to hunder med vidt forskjellige behov. Risikerer jeg å gjøre en dårlig innsats for begge hundene, i stedet for en skikkelig innsats for en?

Les også: Noen mennesker (og hunder) trenger ro for å kunne prestere

Mye å tenke på, men jeg må heldigvis ikke bestemme meg enda! Det er mange uker igjen før valget må tas. I mellomtiden følger Tequila et treningsprogram som tar utgangspunkt i uttak i juni.

Vi får sjå da vettu!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *