Dette tar vi med oss fra kurs med Eli Beate og Chrisoffer!

Denne helge har jeg og Jess vært på kurs med Eli Beate Sæther og Christoffer Remøy Endresen. Vi trenger å få øvd på større åpne baner, siden det ikke lar seg gjøre i vår egen lille hall, så dette passet perfekt!

Første dag var jeg veldig godt fornøyd med! Jess var superfin å handle. Jeg fikk testet selvstendighet, hinderdiskriminering og hinderferdigheter. Gøy!

Dag 2 ble ikke følelsen like bra. Jeg var sliten etter en heftig uke, og da skjer det mye rart – Jess krever at jeg som fører er på topp til enhver tid, stikk motsatt av Tequila som gir meg alt gratis uansett hvor slurvete jeg er. Sånn sett er Jess en veldig god (og streng) lærer for meg! Samtidig er jeg imponert over mye av det vi fikk til, som for eksempel en «inn» på lang avstand – kjempekult!

Jeg dro hjem med masse motivasjon og mange nye ting å trene på! Blant annet hjalp Eli Beate meg å se at det ofte er etter tunneler vi mister kommunikasjon og feil skjer. Litt som et telefonsignal – «Det oppnås ikke kontakt med abonnenten». Det skjer jo i tunneler når man kjører bil også 😉 Dermed må jeg bruke navnet hennes for å komme på nett igjen, for så å fortsette «telefonsamtalen». Veldig nyttig!

Helgen var ikke bare proppet med agility, vi var også så heldige å ha en skikkelig økt med mental trening lørdag og fysisk trening søndag. Den biten var det Christoffer som sto for.

Den største utfordringen jeg har når det kommer til det mentale er nettopp hva jeg var inne på tidligere her – at Jess krever at jeg er 100 prosent på både før og under løpet. Hver minste tusendel. Jeg må bli flinkere til å finne rett modus til hvert løp. Med Tequila har det gått fint. Både fordi hun er en innmari grei hund som bare gjør alt jeg ber henne om OG det jeg burde bedt henne om. Men det henger nok også sammen med at Tequila må gires OPP før et agilityløp. Jeg trenger det samme. Dermed hjelper forberedelsene til løpet oss begge å yte max. Med Jess er det motsatt. Hun må roes ned for å ikke «miste hodet». Jeg må ha konstant øyekontakt med henne i oppvarmingen, gjøre triks og gi henne alt av meg. Det blir ikke igjen noe til meg selv, og jeg er «tom» når jeg gir henne startsignalet. Det må jeg finne en bedre løsning på.

Den fysiske biten var også nyttig! Jeg er veldig flink til å trene utholdenhet, men ikke sprint (som man virkelig trenger i agility…). Christoffer viste oss noen fine øvelser og ga oss et lite spark bak, så heretter blir det felles spurttrening før agilitytrening på mandager! Vi startet allerede i dag, og håper det skal gi resultater fram mot uttak. Hundene skal få trene hurtighet på torsdager!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *