Pixio kamerarobot til agility? Her er min mening om fordeler og ulemper!

Slik ser utstyret ut! Selve roboten er den største, nedenfor er «klokka» som sporer deg (eller hunden) og beacons til høyre.

Nå har jeg testet Pixio kamerarobot i noen uker, og etter mange forespørsler skal jeg dele mine erfaringer her!

Les også: Kan en robot gjøre meg til en bedre agilityutøver? Det skal vi finne ut nå!

Det finnes to varianter; Pixio til kamera og Pixem til mobil/nettbrett. Det er også mulig å kjøpe ekstra oppgradering til Pixio, slik at den også kan fungere med mobil/nettbrett.

Prisen for Pixio/Pixem er 814 euro (snaut 8.000 kroner). Leveringstiden er svært kort, selv om det sendes fra utlandet – tommel opp!

Det man bør være oppmerksom på er at skruen på de fleste kamerastativer er for liten. Man trenger et stativ med 3/8″ skrue. Det kan bestilles sammen med kameraroboten dersom man ønsker det.

I pakken følger det med en «klokke» du har på deg. Det er den kameraet følger etter. Det er også mulig å kjøpe en ekstra sporingsenhet som f.eks kan festes i hundens halsbånd. Bruker man flere sporingsenheter tilpasser roboten utsnittet, slik at begge som har på seg sporing synes i bildet. Det kan jo være lurt med tanke på agility, der hund og fører gjerne er på litt forskjellige steder, men selv har jeg ikke sett behovet for en ekstra.

I pakken finner man også tre beacons – radiosendere som plasseres rundt området man skal filme. Det er de som gjør at roboten forstår hvor sporingsenheten er, slik at kameraet følger deg. Roboten kan ikke brukes uten beacons. At man er avhengig av disse trekker definitivt ned. Jeg skulle aller helst ha ønsket meg en kamerarobot uten, for de må ikke bare settes opp – man må også skru dem av/på mellom hver økt hvis man skal drive på over lengre tid. Jeg testet batteritiden på kurs for en uke siden, og som bruksanvisningen sier holder de i 2-3 timer, MEN jeg synes det er for dårlig. Dermed løp jeg rundt og skrudde av hver beacon for å spare batteri etter øktene mine – og det er jo litt styr det også. Det hadde vært greiere om man kun trengte å skru på en, som da aktiverte resten! Batteritiden kan forbedres hvis man kobler hver beacon til en powerbank, men det synes jeg blir for «klumpete» og mye styr. Batteritiden på roboten og «klokka» er bedre.

Fordelen med beacons er imidlertid at kameraroboten kan brukes hvor som helst, i motsetning til konkurrenten Soloshot, som er avhengig av GPS-signal. Hall eller dype daler er altså ingen hindring.

Jeg har kun testet kameraroboten med mitt gaaaaamle videokamera, som ikke er kompatibelt med programvaren. Dermed kan jeg ikke trykke på «klokka» for å starte/stoppe opptak (genial funksjon!!), og jeg kan ikke justere utsnittet slik at kameraet zoomer ut/inn for å beholde det utsnittet selv om jeg er nært eller langt unna. Jeg kommer til å kjøpe nytt videokamera for å kunne utnytte mulighetene fullt ut, men enn så lenge funker det HELT fint med mitt vanlige videokamera også!

Her er et eksempel på video som er filmet av roboten:

Kameraroboten byr på mange muligheter. Det er for eksempel mulig å oppgradere med en «Live coaching»-pakke, som gjør at treningen kan streames til en instruktør med bare noen få sekunders forsinkelse. Det er mulig å streame uten denne pakken også, men da er det om lag et halvt minutts forsinkelse. Veldig kult! Man kan med andre ord ha en instruktør som kan gi direkte feedback – fra en annen verdensdel!

Jeg kommer først og fremst til å bruke kameraroboten på trening. Det er selvsagt mulig å sette den opp på stevner også, men personlig synes jeg det blir for mye styr og jeg er redd for at noen av (de kostbare!) delene skal bli ødelagt eller stjålet.

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med investeringen! Jeg gleder meg til å teste mer, men allerede nå har altså følgende fordeler og ulemper pekt seg ut:

Positivt:

  • Kan brukes både inne og ute
  • Fungerer med alle kameraer, og enda flere muligheter med kompatible kameraer (deriblant starte/stoppe opptak fra «klokka»)
  • Kort leveringstid
  • Gode oppgraderingsmuligheter

Negativt

  • Forholdsvis høy pris
  • Må plassere ut beacons
  • Batteritiden på beacons er for dårlig, og går ikke an å skru av alle med ett trykk
  • «Klokka» er ganske klumpete

Her er en instruksjonsvideo fra leverandørens nettside som kan være kjekk for å se hvordan kameraroboten fungerer. Det finnes en for agility også, men den er virkelig ikke anbefalt! (Nå kommer sikkert alle til å søke opp den 😛 )

Mer informasjon og bestilling gjør man her.

Håper dette var nyttig! Dette er altså mine inntrykk etter noen ukers bruk. Har du spørsmål er det bare å skrike ut!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *