Omplasseringshund, ingen hindring!

Max i full fart under glansdagene sine. Foto: Ian Watts.

Selv om man har ambisjoner innen agility betyr ikke det at man MÅ skaffe seg en valp og starte agilitymessig trening fra ung alder av. Man kan nå (minst) like langt og ha det (minst) like gøy med en omplasseringshund!

To av mine tre hunder er omplasseringshunder. Både Max og Jess kom til meg da de var et snaut år gamle. Max hadde aldri sett et agilityhinder, og jeg hadde aldri hatt hund før. Han var en utfordrende hund, likevel klarte vi å kvalifisere oss til en 31. plass i European open, samt NM-bronse i lag. Jess hadde lekt, løpt tunneler og blitt introdusert for hindervinger, men var også et ganske så blankt lerret. Hun har også vist gode takter.

Fordelen med en omplasseringshund er at du vet litt mer hva du får. Risken er ikke like stor som med en valp, hvor det kan være vanskelig å oppdage enkelte personlighetstrekk. Men, det den har opplevd så langt i livet kan selvsagt være på både godt og vondt. Kanskje har hunden også lært seg noen uvaner du som eier gjerne skulle vært foruten. Derfor er det lurt å teste hunden før den blir med hjem!

Les også: Ikke gi opp hunden din!

Sjøl testet jeg verken Max eller Jess, men det har gått bra likevel. For en annen ting jeg er opptatt av er å gjøre det beste ut av den hunden du har! Hjelp den til å nå sitt fulle potensiale, selv om du kanskje må velge litt alternative ruter til målet! Og, ikke minst – ha tålmodighet. Jeg tror alle hunder kan, dersom vi gir dem muligheten til det – også omplasseringshunder 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *