Vokterhundene fra Kaukasus er i utgangspunktet ikke kjent for å være verken vennlige eller særlig kontaktsøkende, men de eksemplarene av rasen Kaukasisk Ovtcharka (og en rekke blandinger) vi møtte på tur i fjellene i Georgia var virkelig herlige hunder!

Hund i arbeid! Denne karen gjorde det hundene her er avlet for i hundrevis av år, nemlig å beskytte sauene mot rovdyr. Han ruslet rundt sammen med flokken i fjellet.
Litt tid til å beundre utsikten hadde han også.
Brukbare arbeidsforhold ved Kazbegi!

Hundene beskrives som svært mistroisk ovenfor fremmede og kan være aggressive om situasjonen mistolkes. I USA har det visstnok blitt advart mot å ha rasen som familiehund. Den regnes som verdens farligste vokterhund. I 2013 ble en mann i Sverige spist av sine egne hunder, av samme rase. Derfor var jeg noe skeptisk da vi møtte på de første sammen med saueflokkene sine. For de er STORE! Man kødder ikke med en slik hund, men det var visst liten grunn til bekymring!

En av mange, mange hunder vi møtte i fjellene. I likhet med de andre var den både tillitsfull og sosial!

Hundene var både høflige, tillitsfulle og sosiale. Sikkert fordi de får den stimulien de trenger gjennom krevende arbeidsdager i fjellet! Det var riktignok ikke alle som var «på jobb», men de som «bare» var løshunder hadde nok lært seg at god oppførsel og en solid dose smisk kunne lønne seg.

Det var ikke bare hunder som var kontaktsøkende – det samme gjaldt alt fra griser til hester og kyr. Veldig artig å møte (og hilse på) så mange dyr, og det var mange av dem! Alle så glade og fornøyde ut – hestene som ble leid ut ved ett av fjellene kom luntende med spissede ører da «sjefen» plystret på dem for å sale dem opp. Godt å se!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *