I dag har jeg hentet meg «ny» bil! Touranen har virkelig gjort sitt de årene jeg har hatt den og nå var det på tide å bytte den ut. Samtidig kunne jeg oppfylle drømmen om varebil! Det har vært en LANG og krevende jakt med mange bomturer, men til slutt fant jeg den rette!

GOD plass til bur og bagasje!

Jeg har kikket på Caddy i mange år, men var også innom andre merker og modeller, deriblant Peugeot Partner. Det viste seg imidlertid at Caddy hadde best skussmål og utvalg, så da falt valget på det selv om prisen var noe høyere.

Skyvedører på begge sider og bakluke.

Mine kriterier for en ny bil var:

  • Mest mulig plass i varerommet
  • Firehjulstrekk
  • Automat
  • Webasto
  • Fortrinnsvis gittervegg eller gittervindu
  • Bakluke, ikke delte dører (slik at jeg kan bruke luftekrokene jeg allerede har)
  • Ikke gått mer enn 70.000 km

Det var veldig mange biler som oppfylte noen av kriteriene, men få som oppfylte de fleste. Særlig gitterveggen var det mange som røk på. Det å skifte gittervegg kostet anslagsvis 5-10.000 kroner, så da gjør jeg som mange andre – fikser luftehull sjøl. For et tett varerom er uaktuelt – hundene skal ha det bra i bilen sommer og vinter!

Masse, masse plass!

Mange av varebilene som ligger ute for salg har vært leaset av håndverkere, og bærer preg av det. Utrolig mange biler med skrammer og i dårlig stand. Ble etter hvert mektig lei av å bruke tid på å reise rundt for å se på biler som ble beskrevet som plettfrie selv på direkte spørsmål om bulker og rust i lakken, men som hadde begge deler da jeg kom dit. Etter mye om og men var det bare å bite i det sure eplet, og åpne for en litt høyere pris enn det som opprinnelig var planen.

Valget falt på en Caddy Maxi (Ja! ENDA mere plass enn i en vanlig Caddy!) som sto i Furnes – veldig lettvint å slippe å reise halve landet rundt for å se på den. Etter et døgn på prøve var det ikke vanskelig å bestemme seg, og i dag trillet nybilen inn på gårdsplassen!

Den gode gamle Touranen skal selges – forhåpentligvis kan den være brukbar for noen en stund til! Jeg har kostet på den mange tusenlapper den siste tiden med ny reg.reim, bremser og det ene med det andre. EU-godkjent er den også. Så kjenner du noen som trenger en slik bil er det bare å gi dem et hint 😉 Mangler vindusvisker bak, noe rust, tungstartet hvis du har parkert og skal starte igjen innen en halvtime og «Emissions Workshop» lyser, men kunne vært verre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *