Første gang på stevne: Hvordan melder jeg meg på en agilitykonkurranse?

Hvordan finner jeg ut hvor det er agilitystevner, og hvordan melder jeg meg på?

En god start er terminlista til Norsk Kennel Klub. Der finner du informasjon om datoer, sted, hvem som dømmer, hvilke klasser som gjennomføres og når påmeldingsfristen er.

Les også: Første gang på stevne – Kan hunden min delta på et agilitystevne?

Det arrangeres også flere uoffisielle stevner, som gjerne er mindre og mer uhøytidelige. De står også fritt til å velge klasser. Dermed kan man for eksempel finne såkalte «Blåbærstevner» for ferske hunder som ikke har debutert enda. Det er en veldig fin start, så jeg oppfordrer alle som har lyst til å konkurrere til å se etter det i første omgang! Banene er enkle, og det er verken felthindre eller slalom. Poenget er å få prøvd seg på en stevnelignende setting, samtidig som hunden får en god opplevelse. Noen deler ut premie og har liste med oversikt over feil og tid, andre har ikke det.

Uoffisielle stevner legges gjerne ut på Facebookgrupper som «Norsk agilityside», «Agility i Norge» og «Agilitystevner».

Når er jeg klar for å melde meg på en agilitykonkurranse? Det er det bare du som vet, men mitt råd er å bare kaste seg uti det og ikke ta det så høytidelig! ALLE har startet et sted. Det viktigste er at hunden din har forutsetninger for å klare oppgavene du gir den. Lykke til!

Om serien

«Første gang på stevne» er en miniserie som tar for seg tips som kan være nyttige å vite for en stevnedebutant. For eksempel hvordan en stevnedag gjennomføres, huskeliste, tips og triks på stevneplassen med mer. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *