Drømmen min er at en intro om sikkerhet, skadeforebygging og oppvarming blir en obligatorisk del av alle nybegynnerkurs

Jess over oxeren. Legg merke til hopp-pinnen, som er delbar.

I helgen var jeg invitert til å holde et foredrag for 15 hunderehabiliteringsterapeut-studenter via sponsor Nordisk heste- og hundeterapiskole, stor stas! Det har jeg også gjort tidligere, litt av informasjonen som ble presentert ligger her;

Disse kroppsdelene har agilityhunder størst risiko for å skade

Representanter fra ulike hundesporter var invitert for å gjøre studentene bedre kjent med sin sport. Jeg benyttet anledningen til å snakke om de mange skaderisikoene som finnes i agility og hva det kan være viktig å være oppmerksom på for dem.

Ivrige studenter som stilte mange spørsmål og fulgte interessert med – stor stas og veldig lovende for framtiden!

Agility hørtes sikkert ut som en forferdelig sport etter den drøye timen med meg, men det er jo ikke det! Jeg synes bare det er viktig å få fram denne siden av sporten også – for det KAN gå riktig ille hvis hunden ikke er rustet til å takle utfordringen.

Les også: Slik forbereder du unghunden på tøffe hundesporter (agility, IPO, bruks…)

Det er ikke til å stikke under en stol at det er en heftig sport vi holder på med. Det er tøft for hundens kropp, derfor er oppvarming, variert trening og bevissthet rundt vårt ansvar som hundens fører veldig viktig å minne om.

Drømmen min er at en introduksjon om sikkerhet, skadeforebygging og oppvarming blir en obligatorisk del av alle nybegynnerkurs i fremtiden.

Les også: Hva jeg vil utsette min hund for, er faktisk opp til meg og ingen andre

Med litt mer kunnskap tror jeg mange skader kunne vært unngått. Og at mange hunder hadde hatt det enda litt bedre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *