Regelmessig aktivitet forbedrer livet til seniorhunden!

En glad og andpusten Max, etter å ha løpt rundt med de andre hundene!

Turene trenger ikke nødvendigvis å være like lange og intensive som før, men det er viktig at den gamle hunden får regelmessig mosjon. Det holder kroppen sterk og sprek, og kan være med på å forlenge livet til din firbeinte bestevenn!

Det minnet sponsor Line Østerhagen meg på da alle hundene var hos Nordisk heste- og hundeterapiskole for sjekk på onsdag. Max begynner å bli en gammel mann, derfor var jeg spent på hva hun hadde å si denne gangen. Jeg har merket at han har blitt svakere i bakparten sin, men heldigvis var det ingenting annet enn alderen å sette fingeren på i følge Line.

Max er med på tur sammen med de andre hundene, og kan fortsatt gå i et par timer uten problemer. Trening som skitur eller kickbike blir imidlertid for tøft for ham. Da får han enten være hjemme og gå egen tur etterpå, eller sitte i sekken. Han vil være med på det som skjer, og trenger fortsatt mental stimuli! Det er det viktig å ikke glemme.

Gamle hunder er som gamle folk – hvis de bare setter seg ned blir de sittende. Det er viktig å oppmuntre dem til å holde seg i bevegelse! Aktiviteten må selvsagt skje ut fra deres premisser og forutsetninger, men en liten økt hver dag bør man prøve å få til.

Det viktigste er ikke at turen er så lang, men at aktiviteten er regelmessig! Nyt tiden dere har sammen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *