Finnmarksløpet – FOR en opplevelse!

Spannet klare for start i Alta!

Fredag reiste en delegasjon fra jobben til Alta for å være med på starten av Finnmarksløpet, der kollega Sebastian Plur Nilssen stilte til start. Jeg har aldri vært med på løp før, og gledet meg selvsagt veldig i forkant!

Rett etter ankomst reiste vi bort for å hilse på Sebastian og spannet, før en nyyyydelig middag.

Mye som skal ordnes før start! Her sjekkes hundene av veterinærene, og sleden gjennomgås for å sikre at alt obligatorisk utstyr er med.
Starten nærmer seg! Hundene får på seler og sokker.

Jeg var så heldig å få hjelpe til, stor stas for en fersking!

Klare for å geleide spannet bort til start! Det var en strabasiøs løpetur med sterke hunder i tung snø, men jeg klarte heldigvis å ikke drite meg ut 😛
Start! Finnmarksløpet er 1.200 kilometer langt – en skikkelig prøvelse for både hundekjører og hunder!

Dagen etter bar det til sjekkpunktet på Jotka. Dagen kunne neppe blitt bedre, med strålende sol, blå himmel og lite vind. I tillegg fikk jeg kjørt snøscooter for første gang, og det var utrolig morsomt! Vi kjørte langt innover vidda, helt rått.

Fantastisk vinterdag!
Gøy å følge hundeløp på kloss hold. Hundekjørerne imponerer stort!

Jeg er utrolig heldig som får være med på opplevelser som dette! Det er spennende å være tett på utøvere av andre hundesporter og lære av hvordan de trener og hva de er opptatte av. Det gir nye perspektiver man kan ta med seg videre. Jeg gleder meg til å følge løpet videre gjennom uka, selv om det blir hjemmefra sammen med mitt eget mikro-spann 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *