Ny hund?

Nå har jeg en hund på 15 år, en på 10 år og en på 6. Da er det jo ikke unaturlig at spørsmålet om ny hund melder seg!

For min del er tre mer enn nok – selv om to av dem begynner å bli godt voksne. Det betyr ikke at de er «ubrukelige» og bare kan stues bort etter endt konkurransekarriere. Tvert imot – de krever tid og stimuli på en annen måte enn før.

Max for eksempel, har blitt døv. Han klarer ikke å henge med på de lengste turene lenger heller. Likevel har han behov for å aktiviseres både fysisk og mentalt. Det krever mer tid og planlegging fra min side. Det kan være at jeg går tur med Max og Tequila før skitur med bare Jess, for deretter å trene styrke eller søk med de små.

Samtidig synes jeg det er veldig gøy å trene opp unghunder, men jeg vil ikke ha en til hjemme. Derfor har jeg vært så heldig å få låne mamma sin dansk-svenske gårdshund Lotta! Det er en vinn-vinn situasjon for alle parter.

Så når blir det egentlig ny hund på meg? Kanskje når Max blir borte – kanskje ikke. Det får tiden vise 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *