Slik finner du de beste turstiene i sommer

Lurer du på hvor du skal gå tur med hunden din i sommer? Det er mange som spør meg om tips til hvordan man finner fine stier i ukjente områder på ferie, derfor tenkte jeg å dele hvilke kilder vi bruker når vi skal på reise i inn- og utland!

  1. ut.no finner du mange fine, godt merkede og gjerne tilrettelagte turer som er godt beskrevet med alt fra parkering til severdigheter underveis og rutekart du kan følge underveis, hvis du er redd for å miste stien. Jeg søker opp stedet jeg skal til i forkant, slik at jeg kan sjekke opp ulike alternativer og bli kjent med rutene i forkant.
  2. Norgeskart.no er en annen god ressurs i turplanlegging! Her er stier og landemerker godt merket, og du kan lage og printe ut ditt eget turkart dersom du ønsker det.
  3. Turistinformasjon og kommunenes nettsider har gjerne tips om kjente og ukjente turer som er anbefalt når man besøker området deres. De kan også kontaktes hvis det er noe du lurer på.
  4. Sosiale medier gir både inspirasjon til steder å besøke og kan være nyttige verktøy for å finne «hemmelige» turperler! Meld deg inn i relevante grupper der du kan se glimt fra andres turer og spørre om tips. Instagram bruker jeg mye når jeg leter meg fram til steder å besøke i inn- og utland. Søk på hashtagger for området du skal til og jobb deg gjennom dem. Dukker det opp en utsikt du ønsker å besøke kan du søke opp stedet på en av karttjenestene og navigere deg fram til en fin rute.
  5. Bruk kontaktnettet ditt! Hvis du kjenner noen som bor i nærheten eller noen som har vært i samme område, ikke vær redd for å spørre dem om tips!

Det er uendelig mange fine turer der ute. Ikke vær redd for å utforske nye stier og prøve deg fram. Det vil nok også hunden din sette pris på!

Flere tur-relaterte blogginnlegg

Reise-relaterte blogginnlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *