I går var jeg på stevne i Lommedalen og hadde fått låne en hoppe som heter Quitage. Som er en 11 år gammel westfaler hoppe etter bla. Quidam de Revel, altså en sprangbetont hest.

Primært er hun da en spranghest, men det skal sies hun sto ganske langt frem i køen da det skulle deles ut gange. Hun har tidligere gått ett par middels klasser i dressur for noen år siden med en berider. Nå er hun på vei opp igjen etter en lengre sykdoms periode. Og jeg er så heldig og ha fått tatt litt del av opptreningen og styrketreningen. For det aller meste har jeg stått på bakken og hun har deltatt på noen bom/gymnastikk treninger. 2 ganger i våres rei jeg henne på litt bommer/hinder. Også ble det nå bestemt jeg skulle ta hun på ett stevne. Rakk og ri henne 3 ganger nå de siste 2 ukene. Den 4 gangen ble på stevne.

På hjemmebane bemerket jeg meg rask hvilke utfordringer vi kunne få. Utfordringer som simpelthen er hennes enda manko på styrke og hennes nåværende manglende rutine i de forskjellige øvelsene. Målet var da og uansett ta stevnet som en trening og utdannelse. Utfordringer vi kunne få var bla. økningene i både trav og galopp, at hun her ville bryte eller bytte.

Quitage på hengeren, spiser litt middag før start.

Da vi kom på stevneplassen merket jeg straks hesten nå ikke lenger var på hjemmebane. Hun var noe mer våken og spent. Noe som er helt vanlig. Likevel fikk vi til mye fint på oppvarmingen som var ute. Til tross for mye vann og vannpytter gjorde hun god profil. Jeg fikk en god ridefølelse og bare gledet meg til å ta hun inn i ringen.

Inne i ridehuset hvor vi skulle avlegge vårt program hadde vi en litt uheldig start. Før vi fikk start signal kom det noen ulyder fra høyttaleren (alle mine hester hadde freaket) men hun tok det pent bare at hun ble spent, i tillegg var den en vifte hun lurte litt på. Jeg valgte derfor å ri litt lettridning i trav i ett forsøk på å avspenne henne litt før start, samt tok ett par volter i galopp.

Deretter fikk vi startsignal og vi begynte programmet.

Hun gjør alt hun skal og vi ender opp med kun én feil. Og det var den ene galopp økningen inn i en kontra. Her fikk vi ett bytte. Ellers satt alle økningene som ett skudd! Og det hele 3 av 3 i trav 😀 Kjempe gøy! Versader og traverer gikk også ganske så fint, samt galoppbytter via skritt. Her har hun syntes det har vært litt tungt, men vi endte med karrakterer 5,5 og 6 på disse tross alt.

For en hest, og for noen bevegelser!

Alt i alt er jeg kjempe fornøyd etter også kun ha ridd hun noen få ganger. Så syns det var grådig morro og få muligheten til og ri middels igjen. Det er noen år siden sist. Også for Quitage.

For en hest hun her! Skikkelig godt arbeids hjerte, gode bevegelser, lærevillig, godt hode. Ja rett og slett, alle skulle hatt en hest som henne!

Meg og Quitage i dressur antrekket
Meg og Quitage i finstasen før start

Må også si at det er så hyggelig å reise på stevner med Solstad gjengen. Vi støtter og backer hverandre uansett opp/nedturer. Det er så viktig! Også gjør det så utrolig mye med samholdet og gleden samt motivasjonen til å ¨keep going¨.

Jeg må si etter å ha fått så mange hyggelige både skriftlige og muntelige tilbakemeldinger fra folk har dressuren gitt mersmak. Derfor har jeg nå fått meg enda en ting på lista mi ¨Dette skal jeg gjøre før jeg dør¨. Og det er å ri Freestyle dressur til Pirates of the Caribbean. Drøm stort er det vel dem sier 😉

Film fra stevnet ligger på min instagram @alsandvold

Bli med i samtalen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *