Dette er ingen fest – dag 18 uten hest

Før denne ¨tredje verdenskrig¨ mot coronaviruset eskalerte her til lands var jeg innforstått med hvordan det kunne utvikle seg. Vi begynte tidlig med foråhdsregler i stallen med desinfisering av typiske ¨felles¨ overflater. Jeg var likevel optimistisk om at dette ikke kom til å eskalere eller berøre oss i noen stor grad.

Det tok ikke veldig lang tid før noe av det motsatte ble bevist…

Krysset fingrene inn mot en tid som ble noe mer utfordrende enn håpet

Mange er nok i karantene eller isolasjon disse dager. Selv har jeg vært i hjemmeisolasjon i over 2 uker. Jeg hadde lette forkjølelsseymptomer holdt meg hjemme fra stallen ett par dager også plutselig utviklet det seg til noe som satt seg mer i lungene. En lett lungebetennelse var det jeg fikk følelsen av. Etter en videokonsultasjon med min fastlege fikk jeg beskjed om å holde meg isolert i 6 dager etter jeg var symptomfri. Da jeg også fikk vite jeg har hatt nærkontakt med noen som har vært syke som har vært på reise i Østerrike kan vi ikke utelukke at det er COVID-19 som jeg har fått.

Så her sitter jeg da, heldigvis på bedringens vei, men fortsatt ikke symptomfri så når jeg får dra i stallen igjen er fortsatt usikkert. Likevel er jeg veldig glad jeg kun har relativt milde symptomer. Det er mange der ute som virkelig kjemper i disse dager! Folk kjemper for livet, kjemper for å ikke bli syk, kjemper for å ikke dra med seg smitte hjem til sine, kjemper for å gi pasienter det de trenger, kjemper for å holde hyllene i matbutikkene fulle, kjemper for at alle skal få det de trenger, alle disse menneskene kjemper for samfunnet, de kjemper for Norge!

Vi alle kan bidra med å kjempe for samfunnet. Med å holde oss så mye som mulig hjemme! Og er man syk, så ta ingen sjanser! Jeg kjenner hvertfall med meg selv at jeg ville aldri kunnet tilgitt meg selv dersom noen ble smittet pga. meg og samtidig være med på og boikotte det vi nå alle kjemper for! Skal vi få tilbake den normale hverdagen vi alle kjenner er vi alle nødt til å forebygge smittespredning.

#sammfunsdugnad #holddeghjemme

En ting er sikkert og det er at jeg gleder meg veldig masse til å komme ut til hestene mine igjen! Savnet har vært ubeskrivelig stort! For første gang på mange år hvor jeg har vært så lenge unna hest. Da jeg for noen dager siden fikk video av hestene mine. Kan dere tenke dere reaksjonen. Det var godt og vondt på samme tid <3

Godt og vondt var det å se hestene mine ¨live¨ på film.

Når man ikke får planlagt at man skal være borte fra stallen så er det utfordrende og både være hesteeier og stalldrifter fra sidelinja. Heldigvis har jeg ett fantastisk stallpersonal og noen supre hjelpere som også bistår med hestene mine.

Etter beste evne har jeg forsøkt og trekke i tråder og styre skuta herfra. Vi har innført en del retningslinjer og tiltak med forsøk på å redde driften samt opprettholde det daglige vante så godt det lar seg gjøre. Mer om dette kommer 🙂

Til neste gang,..

Hold hodet kaldt og lytt til FHI
For sammen skal vi
få Norge snart på gli <3

Luftklem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *