Følelser er noe vi alle har. Andre viser eller føler dette i større grad enn andre. Men vi er alle ansvarlig for hvordan vi lar disse følelsene ta styring eller påvirke valgene vi gjør i livene.

Hvordan lar du følelsene påvirke deg og ditt humør?

I ett stallmiljø – som på lik linje som alle andre miljø – er det samlet mange forskjellige personligheter og ofte i forskjellige aldre på samme sted. Og det mener jeg er kjempe flott! Det er godt for mennesket og kunne omgås folk med samme interesse men med forskjellige personligheter og følelser.

Men det jeg vil skrive om i dag er følelser og utrykk som ikke er så heldige i ett miljø. Og dessverre ser jeg mye av det spesielt i hestemiljøet.

¨Du er en sjalu selvopptatt egoist!¨

Vel, ordene over er neppe noen ønsker å høre om seg selv. Og heldigvis hører jeg sjeldent noe gå så langt å si slike ting. Men det betyr ikke at disse følelsene og personlighetene ikke er der ute. For de er der og vet man hva man skal se etter så ser jeg det. Jeg vet mange lar seg nærmest bli spist opp innvendig grunnet da spesielt sjalusi. Og det er så synd! Tenk deg man vil seg selv så vondt!

Det er ingen hemmelighet at mennesker er satt sammen til at man skal ha mer og mer. Vi er en gjeng med selvopptatte egoister. Det er bare å ta en titt ut på verden så ser man jo det. Alt vokser, vi skal ha flottere bil, bedre og bedre hest, bedre og bedre rideutstyr etc etc. Klimaendringene er feks. et resultat av dette. Finnes det håp for oss? Kan mennesket klare å endre måten og tenke på?

Om man begynner i det små og gjør seg selv klar over måten vi velger å la disse følelsene og behovene påvirke oss så tror jeg vi har en sjans 🙂

Har du noen gang møtt en selvopptatt hest? Dyr er godtroende vesner som ble født inn i verden med et positivt sinn. Hester med adferdsproblemer er ofte skapt av det egoistiske menneske
Har du noen gang møtt en selvopptatt hest? Dyr er godtroende vesner som ble født inn i verden med et positivt sinn. Hester med adferdsproblemer er ofte et resultat av det egoistiske menneske.

Har du noen gang vært sjalu?

Jeg har. Da jeg var yngre kunne jeg kjenne på dette. Jeg ble sjalu fordi noen fikk ting servert lettere enn meg selv. Men etter jeg ble alvorlig syk var også dette noe som jeg fikk satt i perspektiv. Om jeg i det hele tatt får så mye som ett snev av dette i dag – så tenker jeg; Og hva så om de har fått, har eller kan? Hvorfor skal jeg bruke energi på og irritere meg over dette? Så bra for dem 🙂 Livet mitt er for kort til at jeg skal la dette påvirke mitt humør og min hverdag.´ Og tro meg når jeg sier at det er SÅ mye hyggeligere å dele gleden med vedkommende! I stedenfor å hate, irritere seg, bli deprimert tenke utspekulerte måter på å sette ¨kjepper¨ i hjula for den som er heldig. Har du negative tanker rundt andres gleder så LEGG DEM BORT! Det er farlig! Og vi har vel alle lest eller sett hva sjalusi kan få folk til å gjøre!?

Det er lov å føle og ikke minst viktig å føle! Men lær deg en måte og ta kontroll på følelsene dine. Og la ikke de negative følelsene bli til handling. Sorry, men det får man ikke noe godt ut av… Familier har gått fra hverandre, folk blir uvenner, de flytter etc etc. Og tenk ofte kun for noe så teit som sjalusi eller egoisme? Følelser og handlinger er gjensidig. Så det er klart det er viktig motparten også ¨snakker samme språk¨ dersom konflikten har to sider.

Men har man en utfordring

Still deg selv spørsmål som; hva så? Er det verdt å ta kampen? Er det verdt og bli uvenner for noe sånt? Er det så farlig? Gi litt mer ¨F¨ og si deg fornøyd litt oftere. Si til deg selv det jeg gjør eller det jeg har – det er bra nok! 🙂

Hva positivt får du ut av å være bitter? Spør du meg så vil jeg si ¨Nada… Det går kun utover deg selv og i verste fall også personer rundt deg som bare vil deg godt.¨

Sett pris på det du har og de du har rundt deg. Og om du er heldig en gang og får noe eller opplever noe. Er det ikke da hyggelig at folk gratulerer deg eller møter gleden din med ett smil?

Jeg skal ikke forsøke og løse verdensproblemer her for jeg skriver kun en hesteblogg. Men om vi alle kan ta med oss dette i stallmiljøet vårt. Vær glad på andres vegne. Så tror jeg vi alle vil få det bedre med oss selv og dermed gjøre verden til et bedre sted.

Mitt beste tips : Møt dem slik du vil dem skal møte deg <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *