Dressur og VM helg

På lørdag reiste jeg og hestene til Lommedalen for å ri dressur for Engelske Mary Robins, 4* internasjonal dommer og trener på høyt nivå.En stor ulempe ved å ha kun en hest på det nivået over så lang tid er at man fort tar til seg hverandres både styrker og svakheter. I tillegg er jeg og Grålle gode og dårlige på veldig mange av de samme tingene. Når man da kun har hverandre forsterkes de gode sidene og man får masse selvtillit på de områdene, samt at ting fort kan stoppe litt på de dårlige. Det er ingen tvil om at det å fa en hest til, og spesielt en som er så forskjellig fra Grålle som Melle, har vært veldig nyttig for meg. Uvanene jeg har lagt til meg kommer tydelig frem på Melle og tvinger meg til å jobbe med det. Deretter er det lettere for meg å ta med de riktige følelsene tilbake til Grålle og også og da ha et mye bedre gunnlag for å gjøre ting riktig med han.

Mary fant fort mine svake sider og vi måtte et godt stykke utenfor komfortsonen. Med andre ord en ubehagelig, men veldig nyttig opplevelse og mange gode tips vi tar med oss videre i det daglige arbeidet!

Jeg har jo et mål om VM og i disse ski VM dager ble det også VM deltagelse på meg og Jean lørdag ettermiddag. Riktignok ikke på ski i Lahti, men derimot på Latiski i Ski med gode venner!

Noen ganger er det veldig fint å komme litt ut av hesteboblen og gjøre noe helt annet 🙂

Søndag skulle egentlig bli en rolig dag for hestene, men siden jeg skal reise bort noen dager mot slutten av kommende uke, ble det programriding for Lillian Grepne på Grålle isteden.

Jeg er heldig å har tilgang på mange ridehus i området nå om vinteren, men de fleste er 20*40m og det er veldig lite optimalt for å trene program når vi konkurrerer på 20*60m baner på stevner. Så søndag kveld ble det en tur til Steinseth hvor vi fikk lånt et 20*60 ridehus og trent program. Og det var ingen tvil om at det var nyttig – og lenge siden sist.

Når man trener på baner med andre størrelser og må tenke ca der og ca der i forhold til hvor øvelsene i programmet skal gjøres, ja det blir det ca der på stevner og og sånt blir det lite poeng av…

Så det blir mye programjobbing frem mot avreise Luhmühlen, det er sikkert!

Sukk, jeg er egentlig glad i vinteren, men nå gleder jeg meg veldig til våren kommer og vi får 20*60 banen hjemme ferdig med gjerde og bokstaver så vi får trent skikkelig hjemme!

 

Klem Heidi 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *