Bursdagsfeiring og Galopparbeid

Takk for gaven, Wille <3

 I går fylte Nora 2 år og det måtte vi selvfølgelig feire! Helt utrolig hvor fort tiden går!

Som mange sikkert vet er dagene mine ganske fulle, så da jeg fikk muligheten til å gjøre en byttehandel med en av oppstallørene mine – hun bakte bursdagskake til Nora og jeg ordnet hesten hennes – var jeg mildt sagt VELDIG glad for det!

Tusen takk for den fantastiske kaken Cicilie!!!

Oppstallørene mine er forøvrig en enorm ressurs i min hverdag! De stiller opp og passer hestene som er igjen hjemme når vi er på reise, møkker en boks eller to når ting er hektisk (eller bare for å være snille selv om det ikke skulle være det) og gjør at jeg gleder meg til å være i stallen hver eneste kveld, uansett hvor sent det måtte være! Rett og slett en helt fantastisk gjeng som betyr veldig mye for meg!

 Begge hestene har denne uken gjort sine første galoppjobber, altså kondisjonstrening.

Selv om det bare er to uker til vi reiser til Tyskland, skal begge gå litt lavere klasser til å begynne med og jeg har ikke sett det nødvendig å begynne med dette arbeidet tidligere i år. Grålle har jo fortsatt veldig mye av grunnkondisjonen fra i fjor i kroppen og skal etter planen ikke konkurrere igjen før i mai om alt går bra i Luhmühlen. Han skal heller ikke gå noen lange klasser, altså CCI, i vår/sommer, så formspissen skal ikke være på plass kondisjonsmessig før EM i august. Fremover kommer jeg til å galoppere begge en gang i uken, men ikke veldig hardt de første 5-6 ukene.

Pulsmåler på hesten – mitt viktigste verktøy når jeg galopptrener!

Planen er å skrive et eget innlegg om hvordan jeg kondisjonstrener senere. Kondisjonstrening er egentlig ganske fort gjort om man gjør det riktig og sliter da minimalt på hesten, gjør man det derimot feil risikerer man det helt motsatte!

 Grålle har utrolig nok klart å sette enda en runde med vinterpels så han måtte en kjapp tur under klipperen i går. Egentlig veldig kjedelig å ta det så sent på vinteren og risikere å ødelegge sommerpelsen, men denne gangen hadde jeg lite valg 🙁

 I dag er det onsdag og det betyr sprangtrening for min faste sprangtrener, Hauke Luther. Alltid moro for rytter og hester!

 Klem Heidi 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *