Grav Gård

 

Etter å ha vært på leting etter en gård eller et småbruk i over et år kom vi over Grav Gård, rett utenfor Slemmestad i Røyken i 2012. Dette stedet hadde alt vi lette etter – nærhet til byen, men samtidig en ro man skal lete lenge etter uten trafikk eller nære naboer.

Rett og slett en riktig drømmeplass!

Etter en lang bud- og søknads/intervju runde, hvor ikke høyeste bud vant siden det er konsesjonspliktig, var gården vår!

Jeg har jo mer eller mindre vokst opp i stallen og Jean er født og oppvokst på gård med okser så for oss var det et helt naturlig valg. Og er det noe vi var enige om så var det at vi var lei byen!

Gården og hovedhuset er fra ca 1870 så vi har hatt nok å ta tak i, både ute og inne. Og med pågangsmot for en hel hær gikk vi på både stall og hovedhus samtidig når vi tok over. Det har innebåret mange lange netter med jobbing, men det har vært utrolig lærerikt og moro samtidig som det som er ferdig har blitt veldig fint! Merk dere, det som er ferdig.. For dette er ikke gjort på en natt, eller et år.. Eller ti..

Fjellvind håper vi prioriterer en tur med han fremfor å bytte de råtne bordene på terrassen 🙂

Med to boliger på nesten 200kvm, låve på ca 500kvm, samt flere andre småbygninger har vi skjønt at vi nok aldri kommer helt i mål. Men vi har kommet dit at vi er ferdige med det som må være ferdig for at vi skal leve bra, stue, kjøkken og ikke minst, stallen!

Utvendig gjenstår det litt før vi kan senke skuldrene, blant annet et låvetak som lekker og har gitt oss mer enn en søvnløs natt – bokstavelig talt siden takplatene er løse og slår i vinden 😉

Vi har også et større prosjekt pågående med ridebane og parkeringsplass bak låven, så der har det vært anleggsplass i et drøyt år. Vi gleder oss veldig til det blir ferdig, forhåpentligvis i løpet av våren!

Bak stallen sommeren 2016. Nå har vi ihvertfall en ridbar 20*40 bane der, selv om det er endel jobb igjen før alt er helt ferdig.

På gården har vi totalt 320mål, hvorav ca 80 mål dyrket mark og beiter og ca 220 mål skog. Vi har selv gressproduksjon til hestene på gården, mens de resterende 40 målene er forpaktet bort.

Stallen har gradvis tatt form og de første to hestene flyttet inn høsten 2014. I dag er det 8 hester på gården hvorav 4 er våre og 4 er oppstallører.

Stallen var opprinnelig et fjøs med melkeproduksjon som opphørte på 1980 tallet, og å bygge om dette til stall har vært et større prosjekt enn jeg trodde på forhånd. (Ja greit Jean, jeg innrømmer det!) Men fint har det blitt! Hele byggeprosessen av stallen tenker jeg å skrive om i et eget innlegg senere 🙂

Helt normalt syn fra soverommet vårt om sommeren <3

Jean og hesten hans, Fjellvind, hjemme en vinterdag

 

 

Klem Heidi 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *