Endelig på vei til England!

Så er vi ENDELIG på vei! Og godt er det, for denne siste uken er jeg glad jeg er ferdig med. Og det er også grunnen til at jeg ikke har fått skrevet alt om Englandsturen før – det har rett og slett ikke vært tid til overs!

Mandag våknet vi til dette synet…

Med sommerdekk på bilen, siden vi måtte bytte før vi dro til Tyskland, måtte jeg bite i det sure eplet og ha hjemmekontor fra jobben.. Lite effektivt.. Resultatet av det ble at jeg måtte få lånt en bil og kommet meg på jobb mandag kveld, hvor jeg ble jobbende til kl 15 på tirsdag. Når man reiser bort en måned midt i overleveringen av et prosjekt må jobben som skulle vært gjort den kommende måneden være gjort før jeg dro = mye å gjøre!

Men vi fikk dratt oss igjennom uken, onsdag hoppet begge hestene bra for Hauke og torsdag fikk de vaksiner, tannrasp, nye sko og helsesjekk av mattilsynet før turen. Vaksinen betyr jo noe rolige dager for de, så jeg fikk faktisk pakket alt ferdig på torsdag!

Det blir trangt om plassen når alt skal vaskes og tørkes på en gang!

Kveldene før jeg reiser på stevner pleier å bli hektiske, men siden jeg blir borte en stund klarte jeg å planlegge så jeg ble ferdig torsdag og hadde hele fredag kveld med familien, god Fondue middag og tidlig i seng!

Fredag kveld i stallen hos oss er alltid en sosial og «obligatorisk» greie, og i går var inget unntak med lykke til kake fra Cicilie! Jeg har virkelig verdens aller beste oppstallører!

Men nå er vi altså endelig på vei etter måneder med planlegging som overhodet ikke har vært problemfri! Skal skrive litt om det senere, det blir for mye å ta nå.

Kl 05.30 i dag kjørte jeg og hestene ut fra gårdsplassen hjemme i et vær som sto i stor kontrast til det vi våknet til mandag, strålende sol og grønt gress.

Og reisen? Ja, den er lang! 200mil og 3 dager for å være nøyaktig..

Dagens etappe går hjemmefra til Luhmühlen i Tyskland og er den lengste etappen. Jeg tenkte det var greit å få unna en stor bolk av kjøringen første dagen og så litt mindre de siste. I tillegg har vi jo vært en del i Luhmühlen og det er alltid greit med alt som er kjent for å gjøre det lett når man kjører langt.

Dag to kjører vi fra Luhmühlen igjennom Tyskland, Nederland, Belgia og Frankrike hvor vi skal overnatte i Calais.

Mandag tar vi båten fra Calais til Dover og kjører de resterende to timene opp til Surrey hvor vi skal være.

Og vi er så utrolig heldige, for vi skal ikke være hvor som helst under de 4 ukene vi har der! Vi har nemlig vært så heldige å få være og trene hos selveste Chris Burton – nr. 2 og 3 på verdensrankingen i 2015/2016/2017, individuell 5.plass og lag-bronse fra Rio, seier i Burghley og unghest VM i høst og mye mye mer, listen er lang og jeg er så ekstremt glad for at vi har fått den muligheten!

Neste helg setter jeg meg i bilen og drar opp til Badminton for å se på. Ikke alltid man har muligheten til å gå banen og være tilskuer på verdens største feltrittstevne! Hvem vet, kanskje rir jeg der selv en dag om ikke alt for lenge? 🙂

Så blir det en ny uke med trening før vi kjører de 3 timene opp til Chatsworth torsdag hvor hestene skal gå sitt første stevne her. Grålle i CIC3* og Melle i CIC*.

Arrangøren la ut disse bildene på facebook siden sin i går:

Om jeg gleder meg til å ri der??? JA! 😀

Til Chatsworth kommer også mamma, pappa, Nora og Jean over, noe jeg setter enormt stor pris på!

De blir også uken etter stevnet hvor jeg drar tilbake til Chris for å trene og vi har leid et koselig hus ikke så langt fra Stallen i Surrey.

Den siste uken blir det mer trening før vi reiser nordover til det siste stevnet 24 – 28 mai, Houghton International Horse Trials hvor Grålle skal gå CIC3* og Melle CCI*.

Hit kommet også min flinke groom/hestepasser Fia for å hjelpe meg med hestene på stevnet og blir med på turen hjem så jeg slipper å kjøre den lange veien hjem også alene.

Jeg merker jeg har store forventninger til hele reisen, samtidig som jeg ikke vet helt hva jeg skal forvente.. Bra blir det uansett, en opplevelse, og forhåpentligvis lærer jeg masse!

Vi snakkes fra England! 😀

Heidi, Grålle & Melle

 

 

Bli med i samtalen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *