En elendig første dag på Chatsworth som til slutt ikke var så ille allikevel!

Dagen begynte tidlig med dressur for Grålle 9.46. Grålle virket glad for å være på stevne og var fresh, noe som også er en av tingene vi har trent på den siste uken., det vil si blant annet raskere reaksjoner.

Vel ute på banen innledet vi litt vel ambisiøst med noe som endte i et elendig holdt. Men etter det er det veldig mye jeg var fornøyd med og mye av de enkle tingene vi har endret denne uken som fungerte veldig bra! Med unntak av holdtet og en kjedelig misforståelse som ga galopp i den ene traversen var jeg veldig fornøyd! Derfor var det skikkelig kjipt når resultatet kom – 58% – 62 straff.. Et par prosent dårligere enn der vi pleier å ligge.. Jeg vet de dømmer forholdsvis strengt her, men det var en nedtur.

Grålle fikk en god klem for super innsats, han gjør i hvert fall det han kan og det han får beskjed om!

Så rakk jeg å gå 1* banen en gang før vi måtte gjøre klar Melle til sin dressur. Med to hester  og alle grener på gress kan jeg trygt si at det blir litt brodding. Og ekstra hyggelig er det da når hele familien hjelper til! <3

Melle kjentes veldig fin på oppvarmingen og når vi rei opp rundt railen. Så kom dommerene, som hadde hatt en pause, og dommer C smeller igjen døren på bilen hun satt i for å dømme hvorpå Melle ble kjemperedd og ikke ville forbi C igjennom hele programmet.. Skikkelig kjpt, skikkelig nedtur… Resultatet deretter med 61% – 58 straff..

Læring? Ikke ri inn rundt railen før det er ro der og det er klart…

Så rakk jeg å gå 1* banen enda en gang før det var å gå sprangbanen til Melle. En vanskelig bane med ikke de letteste avstandene. Nå kjentes Melle igjen veldig fin ut på oppvarmingen! Hun løp ikke avgårde en eneste gang som hun kan gjøre og var veldig ridbar og forsiktig!

Da det var vår tur virket det som hun fikk et «sjokk» da hun kom ut på arenaen. Mulig at hun ikke er vandt med stevneplasser med så mye folk, salgsboder og stander tett på, men hun mistet helt fokus og var også redd alle hinderene. De første to fikk jeg henne så vidt over, men hun rev begge.. Deretter ble det litt bedre og vi fullførte med «bare» et tredje riv til på en mur som også var veldig skummel og jeg i tillegg red dårlig.

Dagens tredje nedtur.. Det positive fra sprangen var at hun også inne på banene aldri prøvde å løpe av gårde og sånn sett var veldig ridbar tross bane»skrekken»…

Vel tilbake i stallen kom dagens første – og størte – opptur. Resultatet Grålle hadde fått visste seg å være feil og var nå endret til 62,5%, 56,8 straff! Uten tvil vårt beste 3* resultat tross de to feilene vi hadde! Så hadde vi fått betalt for de endringene vi har gjort denne uken! Fortsatt ikke noe resultat å juble over, men allikevel en klar forbedring! Og nå mer midt på resultatlisten enn nesten nederst!

Grålle redder nok en gang dagen dagen <3

I morgen skal Melle gå terreng 10.20 og under følger litt bilder fra CIC* banen hennes. En bane som starter forholdsvis lett før den blir ganske vanskelig til en 1* bane å være mot slutten.

13 a og b på hekken i vannet.

17 a b og c

15 og deretter 16 under treet til høyre (og på bildet under)

8 a og b kombinasjon ut i vannet. (Grønn merking)

Det som ikke kommer helt frem av bildene er hvor kupert det faktisk er.. For her går det opp og ned!

Her er for øvrig en av måtene jeg jobber på når jeg går terrengbanen. Jeg tar bilder av alle hinder og skriver ned avstandene og hvordan jeg tenker å ri de.

På bildet over 5 a b c, 24 meter  fra a – b og 20 meter fra b – c. Min plan her med Melle er da 5 og 4 galoppsteg.

Coffin a b og c – 10 meter og 10 meter – 2 og 2 galoppsteg.

Med alle disse bildene og informasjonen bruker jeg så MYE tid kvelden før rir på å gå igjennom banen i hodet. Jeg «rir» banen flere ganger, hver gang tar minst ti minutter og alle detaljer er inkludert.

Dette er en teknikk som har fungert veldig bra for meg – når man har visualisert seg noe nok ganger og deretter går ut og gjør det, så er man også så mentalt innstilt på at det er sånn det blir og da gjør det ofte deg og.

Nå er det senga og enda noen gjennomganger av terrengbanen før vi endelig får ri den i morgen!

Klem Heidi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *