Mer trening og ny læring!

Etter helgen ble det noen rolige dager på både hestene og oss. Normalt gir jeg Grålle en uke fri på beite etter en 3*, men denne gangen var det 4 timer og ikke to dager å kjøre «hjem», treningsmulighetene er sånn at jeg må få med meg alt jeg kan og det er faktisk en ny 3* neste helg så da kan han ikke stå for lenge. Og det blir det samme med Melle selv om hun «bare» gikk 1*.

Mandag ble en helt rolig dag, mens tirsdag kjørte vi ned til Brighton for å besøke en venninne av Mamma. En utrolig fin by, men både tivoli ute på Pieren, noe Nora satte stor pris på, og trange koselige gater!

17.mai er en dag som i utgangspunktet har vært hellig for meg, en dag jeg elsker å være i Norge! Men i år ble det ingen 17.Mai i Norge.  Og til tross for regn hele dagen dagen ble det litt feiring og mamma hadde tatt med både flagg og serivetter med flagg fra Norge 🙂

Grålle har gått noen dager løsgjørende dressur etter pausen, mens for Melle sin del er fridagene definitivt over etter helgens resultat.

Torsdag hadde vi en lang dressurøkt med Chris og hun gikk veldig fint. Vi har måttet endre mye etter at vi kom hit, både jeg og hestene, og selv om det er mye igjen er det mye som begynner grovt å sitte hos både to og firbeinte allerede!

Byggeklossene i all treningen, uansett gren, er en lydig hest som reagerer fort på alle hjelpere. Samtidig skal hestene like å være å jobb og aller viktigst, den skal like bittet. Og tøylene skal være løse og det skal ikke være noen motstand, kun ved halvholdt (som de sier her, og for meg nå er noe minst like viktig som en halvparade) og deretter løsne igjen – fort.

Veldig mye jobbing med overganger, samt å veksle mellom og ri hesten lang og dyp og kort og opp i form igjennom hele treningen.

I dag kjørte vi til en større arena hvor vi hadde en full  1/2* konkurransebane for Chris. Veldig god trening og Melle hoppet virkelig bra! Helt supert faktisk!

De neste dagene blir det et par terrengøkter på henne samt mer dressur, og for Grålle er det kun dressur som står i fokus frem mot Houghton neste helg.

Klem Heidi

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *