Houghton International Horse Trials er i gang!

Etter drøyt 4 timers kjøring var vi på plass på Houghton hvor Melle ble stelt og pyntet for sin «trot up»/vet sjekk siden hun denne gangen går den lange klassen, CCI*.

I dag kom også min flinke groom/hestepasser Fia over og det blir veldig deilig å ha hjelp med hestene denne helgen og ikke minst, selskap på den lange reisen hjem!

Melle gikk fint igjennom vet-sjekken og er klar for helgen!

Så programmet for helgen er som følger:

Torsdag: Melle dressur 10.30

Fredag: Grålle dressur (tider kommer etter trekningen av Nations Cup lagene torsdag)

Lørdag: Melle terreng og Grålle Sprang

Søndag: Grålle terreng og Melle sprang

Som nevnt for mange på facebook var nettet nede på det forrige hotellet de siste to dagene og jeg fikk ikke sagt noe om det, så derfor – her kommer en oppdateringer fra de siste dagene!

Grålle har stort sett bare gått dressur, mens Melle har gjort litt av alt. Først og fremst har vi trent smale hinder! Både på banen hjemme og på terrengbanen på Tweseldown, hvor de hadde stevne dagen før vi var der, så vi hoppet stort sett hele Novice banen (CNC*) som fortsatt var pyntet og merket. Og Melle har virkelig hoppet bra! Håper bare så veldig at vi får vist frem dette på stevnet og!

Noen bilder fra treningene hjemme og på terrengbanen 🙂

Og her en film fra en av oppvarmingsrundene hjemme for de som er interessert 🙂

En annen ting vi har prøvd å få til mens jeg har vært her er en tur… Jeg rir mye ut i terrenget hjemme, både for å variere treningen for hestenes del og for å variere underlaget for beina deres og siden litt bakker bygger muskler på en annen måte en rundt og rundt på en flat bane.

Jeg hørte at turmulighetene her var kjempefine, men for å komme dit måtte jeg igjennom et par kubeiter. Ikke noe problem sa de! Men når Melle som sagt har kuskrekk, da er det ikke nødvendigvis så lett… Men jeg har jo ofte troa på at ting skal gå bra, så vi prøvde!

Vel inne på kubeitet var de ikke så skumle på avstand, og fasan (på bildet foran Melle til venstre) var ikke farlig! Men alle sto flokket rundt neste port og når vi nærmet oss viste det seg å være nysgjerrige ungdyr som kom etter oss… DET fikset ikke Melle som ville løpe unna, med det resultatet at de kom etter… Etter en galopp tilbake over jordet ble det dressur hjemme isteden og ingen flere turforsøk 😉

Grålle derimot kunne ikke brydd seg mindre om nysgjerrige kalver og vi kom oss tilslutt ut og fikk sett den flotte naturen!

Hestene har for øvrig fått flere gode dager – og netter – ute på beitet og det har vært en sjeldent positivt og blid Grålle i stallen de siste dagene! Ikke at han noen gang er sur, men dette blikket og denne leppa sier alt for de som kjenner han! <3

Forrige uke kom det også en ny rytter på stallen, svenske Sofia Sjöborg, med sine hester og en formiddag når jeg skulle hente hestene sto det plutselig tre hester der sammen, hvorav to grå og ikke en. Og de tre virket helt enige om at tre var bedre en to og Dwight hadde derfor valgt å krysse gjerdet for å være sammen med de, noe alle tre virket veldig fornøyde med. Men nå har tross alt Dwight en EM bronse fra i fjor så vi satser på at han delte litt tips med Grålle og Melle 😉

Klem Heidi 🙂

Grålle, Melle og Dwight, bilde tatt etter at de ble separert 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *