Stevne – ikke stevne – stevner!

Planen denne helgen var jo egentlig at Melle skulle startet feltritt på Starum, men sånn gikk det jo ikke… Så første tanken da var at det skulle bli godt med en helg uten noe som skjer og at jeg skulle få gjort litt forefallende hjemme.

Så så jeg på fredag at de skulle ha klubbstevne på Fossum i både sprang og dressur og når et av programmene var MB1, som ikke er altfor ulikt 3* programmene, fant jeg ut at det var en veldig god mulighet til å få litt mer dressurprogramtrening!

Fossum er jo min nærmeste større stall, under 3km fra meg. Der kan jeg ri i ridehus om vinteren og det er også der jeg hadde Grålle oppstallet før stallen ble ferdig hjemme. Og det er alltid hyggelig å være innom Fossum, med så godt miljø og så mye hyggelige folk!

Lørdag morgen ble Grålle derfor flettet og pyntet og vi var klare 🙂

Ulempen med Grålle er at han fort kan bli litt slapp på steder han trener og blir ridd fast, og dette skjedde også i dag. Han er løs og fin om dagen og går egentlig ganske bra, men døde når vi red opp midtlinjen og jeg ble sittende og presse istedenfor å komme til den ridningen vi har trent på siste månedene. Helt greit program, men det blir lite poeng av det og vi endte på 59%. Litt kjedelig at vi ikke fikk uttelling på det som var bra – og vi pleier å få 7ere på på feltrittstevner, men jaja, det var uansett god trening! I dette programmet var det også to galoppbytter hver vei. Vi har alltid slitt med byttene til høyre. De venstre er bra, men til høyre er han alltid en etter bak, så to 4ere der trekker jo ned endel.

Disse byttene har vi jobbet med med alle trenere vi har hatt uten at noen har klart å finne noen varig løsning på det. Tips mottas med takk!

Vi hadde egentlig ikke planlagt å ri noe mer enn denne ene klassen denne helgen, men når jeg var der lørdag endte det opp med at jeg også sto på startlistene til sprangklassene søndag. Så søndag kjørte vi de få minuttene opp til Fossum igjen og hoppet 110cm og 120cm.

Grålle var flink og hadde med seg premier hjem i som alltid på sprangstevner, selv om det er litt tekniske ting som kunne vært bedre fra rytterens side. Feilfri 110cm og en bom ned i 120cm.

Takk til alle på Fossum for et veldig hyggelig og bra stevne!

Siden stevnet var så nært og effektivt ble det også tid til andre ting i helgen som også skulle gjøres, som å endelig få kjøpt resten av sommerens blomster og plante de!

Med god hjelp 🙂

Og er det en ting som virkelig betyr mye for meg etter en hektisk dag eller uke, så er det å kunne sette seg på denne terrassen og bare nyte stillheten og utsikten om kvelden!

Denne uken er det tilbake til normalt treningskjema for Grålle, og vi skal «begynne» kondisjonstreningen opp mot EM!

Melle skal sjekkes igjen i løpet av de første dagene og forhåpentligvis vet vi da sikkert hva som er med henne!

Klem Heidi 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *