Dugnad – MÅ jeg være med?

I helgen skulle jo egentlig Melle konkurrert på Flatner, men det ble jo ikke noe av som dere vet.

Stevne blir det allikevel, men uten hest.

Jeg har ridd for Ullensaker Rideklubb siden klubben ble startet i 2006. En liten klubb, men med mye aktivitet, spesielt innenfor feltritt!

Mye aktivitet medfører mye jobb.  Ullensaker har minst 3 landsstevner hver sesong med alle klasser fra 80cm til CNC** i tillegg til distriktstevner i sprang og dressur.

Mer enn en gang har jeg fått høre «hvorfor gidder du ri for en klubb hvor det er dugnader?» og «stakkars deg, det trenger vi ikke i vår klubb» og jeg merker at det er noe som provoserer meg..

Nesten all idrett i Norge er basert på dugnad. Ingen dugnader = ingen sport! Klubbene tjener ingen penger på å arrangere stevner, og å måtte leie inn folk til å hjelpe er helt umulig!

Så seriøst folkens, om dere vil ri stevner, hjelp til! Selv om ikke klubben man rir for arrangerer stevner og har dugnader, betyr ikke det at man ikke kan hjelpe de klubbene som faktisk gjør det.

Feltritt er en liten sport i Norge og uten at alle bidrar vil det til slutt stoppe opp.

Heldigvis finnes det veldig mange ildsjeler der ute! De som hjelper til på hvert eneste stevne, uavhengig av hvilken klubb de rir for eller hvem som arrangerer. Dere vet hvem dere er og dere betyr virkelig alt for sporten – og dermed meg og! <3

Og like mye takk til klubbene som står på og arrangerer, for det legges virkelig ned mye jobb i vært eneste stevne! Så mye mer enn bare de dagene selve stevnet tar.

Jeg har selv sittet i styret i klubben noen år og jeg vet hvor mye jobb det er. De siste årene har dette dessverre ikke vært mulig for meg da jeg ofte er i utlandet når det er stevner, men når jeg først er hjemme er det veldig hyggelig å kunne hjelpe selv om det ikke alltid er så mye som jeg skulle ønske.

Og det er hyggelig på både dugnader og stevner. Alltid hyggelige folk og god stemning, uansett om man fyller hinder med granbar før et stevne eller om man er hindervakt på selve stevnet. En dag i skogen med mening. Og man trenger ingen forkunnskaper for å kunne bidra til noen av delene 🙂

Og husk at bak enhver arbeidstime før og på et stevne står det en person som gjør dette etter endt arbeidstid på sin egentlige jobb og ikke får en krone i lønn for jobben de har lagt ned for at akkurat du skal få starte der. Da er det alltid veldig hyggelig å høre «takk for et bra stevne!» når man drar.

Uansett hvor bra eller dårlig stevnet har vært – takk arrangøren , så er sjansen større for at de fortsetter og arrangere stevner så vi igjen kan fortsette og drive med denne fantastiske sporten!

Bildene over (lånt fra klubbens Facebookside) er fra en av ukens dugnader på Flatner og det er på grunn av flinke folk som disse at vi har alle de fine stevnene vi har i Norge 🙂

God helg!

Heidi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *