Ting som ikke virker…

En ting jeg har lært meg i voksen alder er at jo mer man eier, jo mer går i stykker… Og vårt liv med hester og gård krever at man har mange ting…

Det føles som det går litt i perioder og den siste uken har vi definitivt hatt en sånn periode hvor alt blir ødelagt samtidig…

Det begynte med bilen min, som egentlig er en stødig traver, med en ulyd siste kvarter (!) på vei hjem fra England. Den skulle da på service uansett og jeg nevnte det for Toyota når jeg leverte den.

Høyre hjullager frem. Greit nok det, den har gått noen km og det er jo en slitedel… 8500kr skulle de ha..

En av de andre tingene vi har skjønt når det gjelder å eie mange ting, uten at man er rike, er at man ikke har råd til å reparere alle ting på verksted og Jean er blitt ganske dreven på å skru ting de siste årene.

Så med deler for 3000kr og 6 timers arbeidstid ble hjullageret byttet forrige uke.

Uten at det ble noe bedre.

Etter en mindre blid telefon til Toyota var de proffe og tok inn bilen på nytt veldig raskt, nå med den konklusjonen om at det nok var begge hjullagrene bak og ingen foran… Der sluttet proffheten og de tok overhodet inget ansvar for å ha opplyst feil. Så nå står den fine bilen min hjemme på tunet og tar sommerferie der til vi får byttet begge bak. Så får vi satse på at de har lagt litt mer tid i diagnosen denne gangen og at det nå faktisk er det som er galt.

At det er en landcruiser i enden av regnbuen er ikke overraskende, en fantastisk bil! Toyota verkstedet er dessverre en annen historie.

Alle som kjenner litt til oss vet at Jean har en BMW X5…

Den bilen har vært samtaleemne på minimum 70% av alle utenlandsstevnene jeg har ridd igjennom de siste tre årene. Til tross for at den har vært med på maksimalt  20% av de.. Den var rett og slett aldri ok..

Så når den nok en gang ble stående forrige uke fikk jeg nok og kvittet Jean med den for han. Når jeg får nok og bestemmer meg for noe, går det ofte fort. Ut på finn.no for en slant og ingenting dersom bilen ble hentet innen to dager, og borte var den på 1 time og 20 minutter..

En epoke er over!!!

Dagen etter var det Jean som var effektiv og vi kunne ønske hans nye bil, en 2005 Pajero velkommen inn på gårdsplassen! Til en forandring fra alt annet vi eier, noe med lav km! Så nå satser vi på at den går litt!

Planen har hele tiden vært at vi skulle på ferie den kommende uken – noen dager i Valdres, borte fra alle gjøremål og forpliktelser.

Med to av to biler ute av drift så dette mørkt ut, men så løste dette seg med Jeans nye bil to dager før avreise!

Så da pakkingen begynte og vi måtte få unna litt klesvask, da røyk tørketrommelen.. Det skjedde også for et år siden, men da fikk den to spark i siden og har gått strålende siden det. Men det fungerte ikke like bra denne gangen så da fikk jeg nok og kastet også denne ut.

Ny trommel på plass dagen etter og kun en dag for sent er vi faktisk på vei på fjellet!

For øvrig vil heller ikke gressklipperen starte uten startkabler, mens trakoren, som den eneste, har vært i form uten et knirke i en hel måned og det er bra for en gammel Zetor!

Grålle, som egentlig er veldig blid om dagen, syntes forrige uke at dressuren som var så godt på vei, ikke var gøy i det hele tatt alikevel og jeg prøvde å variere treningen litt mer andre bitt og trening i skogen i stedet, med det resultatet at ting er mye bedre denne uken heldigvis!

Melle er godt i gang, og jeg føler jeg fikk utelukket at det var beinet som var roten til den høyre skulderen jeg har slitt med, så hun har hatt besøk av kiropraktor denne uken. Hun  fant en god del låsninger så nå gleder jeg meg til å se om det gir resulater! Så langt virker det bra, men sikkert vet jeg ikke før vi er skikkelig i gang med stevner osv. 🙂

Ellers har jeg og vært flink og tatt et skikkelig røsk i stallen! Ut med alt, høytrykkspylt og malt over. Utrolig deilig når ting blir så rent!

Så nå tar vi noen dager fri. Ikke optimalt så nært EM, men det var da jeg fikk fri fra jobb og de er jo stort sett veldig fleksible når jeg er på stevner så det er greit.

Fia er snill og passer gården og gir Grålle en kondisjonsøkt, mens Lillian kommer innom og rir dressur. Hva skulle man gjort uten så mange snille mennesker i livet?!

Når vi kommer tilbake er det rett i full EM modus, med en spennende Skånetur som start! Gleder meg til å fortelle om den og om planene for de siste to ukene før avreise til EM!

Klem Heidi

Bli med i samtalen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *