Gledelig gjensyn med Chris Burton!

Etter noen fine dager på fjellet endte vi opp med å reise hjem en dag før planlagt da hesten til Jean, Fjellvind, som en oppfølging til forrige innlegg – ting som ikke virker, dagen etter at vi dro plutselig gikk på tre bein.. Nå var det heldigvis bare en hovbyll, som kom ut samme dagen av seg selv, men det er så typisk at sånt skjer når vi er borte for endel ekstra jobb blir det jo for de som er hjemme på gården uansett!

Men, en ekstra dag hjemme er ikke noe å klage på! Grålle fikk en galoppøkt lørdag og dressur søndag og Melle fikk æren av å innvie litt av det nye hindermateriellet vi fikk for et par uker siden!

Så kom mandag, en dag jeg har visst lenge at kom til å bli hektisk – en Sverigetur jeg har gledet meg til i flere uker!

I forbindelse med Fälttävlandsveckan og Nordisk mesterskap på Hovdala skulle Chris dit for å holde clinic og noen treninger og da måtte jeg selvfølgelig benytte sjansen! Kanskje litt langt å kjøre 1100km for en dressurtrening, men det er tross alt veldig mye kortere enn alternativet – 4500 km til England… Og hadde jeg hatt muligheten økonomisk så hadde jeg glatt gjort det og, for så bra er det!

Planen var å kjøre ned mandag og ri for Chris tirsdag.

Vi er så heldige at vi skal ha med oss svenske Staffan Lidbeck som Norges veterinær under EM! Staffan har jo også vært Sveriges Landslagssjef i feltritt i flere år og under bla OL i London og Rio og har jo mildt sagt litt erfaring i dette gamet!

Så for at Staffan skulle få se hestene før vi dro skulle han se over Grålle på mandag når vi dro nedover.

Denne uken er mildt sagt litt tight (faktisk enda mer enn vanlig) så for at ting skulle gå opp ble det dressurtime med Lillan kl. 7 på mandag og før det måtte de andre hestene være ute og alt stallarbeid unnagjort. Grålle syntes nok det var litt tidlig for dressur kl. 7, og kjentes litt stiv, men gikk ellers bra.

                Grålle litt trøtt når det var dressur og ikke sprangsal han fikk på kl. 6.30..

Jeg rir ofte veldig tidlig og før jobb kl. 6, men stort sett de dagene jeg kondisjonstrener og det passer nok Grålle bedre som en morgenøkt om man spør han selv.

Så hadde Melle kiropraktor fra kl 8 – 9 og så var det bare å kaste seg i bilen for å rekke avtalen med Staffan på Hovdala kl 15.30. 55 mil med hest på 6,5 time inkludert diesel-, mat- og tollstopp er litt gambling, men jeg måtte bare klare det og 15.35 var vi fremme på Skyrup Country Club!

Etter at Staffan hadde sett på Grålle og konstatert at han virket veldig klar for et EM, viste det seg at det var mest praktisk at jeg red for Chris samme kvelden når han kom fremfor tirsdag da opplegget var blitt veldig tett på grunn av mange påmeldte. Jeg ønsket jo gjerne en dressurtime alene for å trene videre på det vi jobbet med når jeg var i England og hadde sneket til meg en time utenfor det planlagte opplegget. At en av verdens beste ryttere setter av en time av sin fritid etter en lang dag med ridning og reise til meg, det er ikke en selvfølge og jeg får ikke sagt hvor takknemlig jeg er for at han gjør det! Og da det blir  jo ikke bedre enn en stille kveld alene uten at man har dårlig tid så jeg klaget ikke!

Og det kunne jeg ikke gjøre etter treningen heller, for for en trening!!!

Jeg har trent mye på det vi har jobbet med siden jeg var der og har jo følt at det funker bra, men allikevel den følelsen man får når det blir bekreftet og at Chris også ble så glad fordi det var så tydelig at vi hadde jobbet med – og forbedret mye- den er stor!

Som han sa – rir vi sånn som når vi red igjennom programmet i går på EM – da får vi nok litt mer poeng!

Så var det det da.. Å gjøre det når det faktisk teller… Jeg vet ihvertfall en ting jeg ikke viste for 3 måneder siden, potensialet er stort, selv for oss i dressur!

Bilde fra en av de mange treningen våre med Chris i UK

Til og med Grålle virket stolt over seg selv etter treningen hvor selv begge galoppbyttene var rene, noe vi kan takke Lillian for!

Så når jeg egentlig var ferdig med alt jeg skulle i Sverige alt mandag kl 20, så kunne jeg liksågodt skynde meg hjem og rekke jobb tirsdag allikvel! All tid må jo utnyttes fult ut! 😛

Så da endte dagen opp med å begynne i stallen kl. 06 og slutte i stallen kl. 03 og ble noe sånt som dette:

Litt heftigere for Grålle sin del enn det som var planlagt, men han slapper veldig godt av på transporten og ihvertfall på motorvei uten trafikk med jevn kjøring.

Og gjett hva?! Den nye Pajeroen til Jean besto ilddåpen med glans! Kjørte opp og ned til Sverige uten et sukk!

Legger med litt bilder fra turene vi hadde, både i Valdres og på Vikerfjell 🙂

Så herifra er det kun en ting som gjelder  – EM!

«Ferien» er over og jeg lover å oppdatere om alt som skjer videre i de neste ukenes forberedelser!

Klem Heidi

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *