O du hektiske august!

August 2017 er en måned jeg tidsmessig gleder meg til går over i september… Samtidig er det kanskje en av de måneden hvor alt som skjer virkelig betyr mye for meg og jeg ville ikke byttet det med noe i verden!

Måneden begynte jo rett på med en Skånetur. Nå ble jo den faktisk bare en dag og ikke to som planlagt, noe som igjen medførte en til sammenligning rolig dag hjemme med bare jobb, familie, trening og div gårdsarbeid så det var deilig 🙂

Førstkommende helg er en stor helg! Ikke hestemessig, men min beste venninne gifter seg og det er ikke bare bare! Som nevnt tidligere er jeg så heldig å være forlover og selv om Karine har god kontroll på  det meste selv medfører det jo litt forpliktelser!

Å kjøpe festkjoler er kanskje ikke mitt fagfelt og når den i tillegg skal være fersken eller aprikos skjønte jeg fort etter en runde på Sandvika storsenter at det ikke kom til å bli lett. Det ble det derimot å finne den og bestille på nett, men til tross for utallige mål før kjøp passet den jo ikke…

Da er det godt med gode venner! Så i går kom Mari, en venninne av oss som også er innom og rir Fjellvind, på besøk med symaskinen og etter endel timer passet kjolen faktisk veldig bra!

I mellom kjoleprøving fant jeg ut at jeg skulle prøve å være litt effektiv! Pensko hadde jeg klart å få tak i, men de var litt trange i tåa så de fikk seg en tur i en bøtte med varmtvann før jeg gjorde et forsøk på å gå de inn. Ha de på til de tørker sa Mari.. Men det gjorde de jo aldri! Så da ble det plastposer utenpå og ned i stallen for å få unna stallarbeidet imens om ikke annet! Så om jeg klarer å gå med skoene i stallen, da skal jeg jammen klare det i et bryllup og!

Siden vi allerede hadde systue i stua fant jeg ut at jeg skulle prøve å sy litt selv også..  Har tenkt på de ten stund, men det er en detalj som fort blir glemt. Jeg har jo en tendens til å ha litt høye skuldre i dressuren som gjør at jeg ser veldig anspent ut når jeg rir, selv om jeg ikke nødvendigvis er det. Og prøver jeg å presse eller holde de nede, ja da blir jeg ihvertfall anspent for det går rett og slett ikke!

Det har definitivt blitt mye bedre med tiden sammen med en generell forbedring av sitsen og god hjelp fra min flinke kiropraktor, men jeg jobber jo mot at det skal bli enda bedre og!

Så når man først har litt for mye og i tillegg naturlig brede skuldre, da trenger man ikke de store skulderputene som er dyttet inn i dressurfrakkene i tillegg… Nei, man gjør ikke det..

Så i går sprettet jeg jakken og klipte de ut! Og prøvde å sy igjen.. Ikke pent, men det holder nok og det er jo innvendig uansett 😉

Neste søm fikk jeg noen tips og den ble faktisk nesten bra! Ikke husker jeg hva de stingene het, men de syntes ihvertfall ikke! Så nå er frakken klar for EM!

Så først kl. 21 kunne jeg begynne med hestene, men hva gjør vel det når det er så lyst og fint?

Melle som jeg hoppet igjen for første gang på en stund på lørdag var litt tilbake til gamle takter med stress og løping og det var litt skuffende.. Men vi trente som i England med holdt etter hvert hinder og linje til hun roet seg, noe som funker utrolig bra.

Så i dag ble det litt cavaletter og det kunne ikke begynt verre. Selv om selv banen er ferdig bortsett fra topplaget er det fortsatt mye arbeid rundt på gården, og utenfor banen står det ofte en liten, men ekstremt skummel, hoppetusse… Og i dag var den ekstra skummel og Melle kunne ikke gå i nærheten eller engang gå volte på den delen av banen.. Og det er sånn som irriterer meg skikkelig… Så opp i stallen og hente sporer, og det er rart med det, men uten at jeg trengte å korrigere henne en eneste gang var den plutselig ikke skummel allikevel og vi kunne begynne å jobbe med cavalettene..

Veldig gledelig var det at det var veldig stor forbedring fra sist og jeg har troa på at det ikke er mange gangen vi skal hoppe før sprangfølelsen er der den var!

Så i helgen er det som sagt bryllup i Kristiansand og jeg tror faktisk at jeg har det meste klart bortsett fra en plan for håret mitt.. Burde nok ha øvd litt på å sette opp det, men det måtte i så fall blitt fra kl. 00 – 02 i natt (for det tar vist to timer med hår sier de..) og det er litt dumt det og når man må være i stallen kl. 5 for å ri begge før jobb og så avreise Kristiansand og samtidig være oppegående når man kommer dit. Så håret får vel heller få en vask og en runde med rettetanga og henge ned 🙂

Når vi kommer hjem søndag er det virkelig kun EM som teller! Og det er mye som skal gjøres før vi reiser fredag morgen!

Det som er utrolig kult er at NRK faktisk skal sende fra hver dag av EM! Utrolig bra av NRK og imponerende av Anton, som jeg antar er personen som har greit å få de til å vuderere det og skal kommentere!

Ellers går fremdeles ikke bilen min og det begynner  å bli litt stress siden det er den vi må bruke til EM, men vi mistenker at Toyotas siste diagnose med begge hjullager bak heller ikke stemmer og da er det ikke så lett..

Og jeg må bestemme meg endelig for sandtype til å blande med fiberen i topplaget på banen denne uken.. Det vil egentlig si idag..

Og gjerdene på de nye beitene vi satte i vår må opp.. For gresset i år har vært elendig med så lite nedbør 🙁

Samt en million andre ting, føles det som, som må besluttes eller gjøres. Og alt haster selvfølgelig..

Ønsker alle en god dag! Vi skal på terrengbanen så det skal ihvertfall vi ha 😀

Klem Heidi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *