Alt fra EM

Wow – hva skal jeg si, hvor skal jeg begynne?! EM er over… Et mål som har vært en stor del av livet mitt de siste to årene og plutselig er det forbi!

EM har vært annerledes enn andre stevner og tiden har vært liten til å fokusere på noe som helst annet enn selve konkurransen, egentlig veldig deilig selv om det til tider føles veldig intenst.

Så her kommer en oppsummering fra hele stevnet!

Jeg og Ellen kjørte sammen fra Flyinge og ned. Trangt, men man sparer endel på det og hestene er veldig glade for selskapet!

Vel fremme ble hestene sjekket av veterinær og vi kunne endelig puste lettet ut! Vi hadde fått alle hestene friske frem på stevneplassen! En «selvfølge» på alle andre stevner, men dette var ikke et hvilket som helst stevne og det ble til at man fort tenkte – det kan ikke skje noe nå! – og så blir man litt overforsiktig og beskyttende.

Så ble det en liten skritt og travtur så hestene fikk en rolig dag etter helgens pre-camp og den lange reisen.

Tirsdag ble det masse gressing og en dressurøkt for Piia før det var klart for åpningsseremoni inne i Wroclaw på kvelden, en drøy time unna stevneplassen. En veldig fin seremoni med fontene og lysshow og introduksjon av alle land, deltagere og officials etc.

Onsdag dro konkurransen så smått i gang med vet sjekk kl. 15. Før det ble det en dressurøkt for Grålle før han ble pyntet etter alle kunstens regler av Stine. Stine konkurrerer jo selv mye internasjonalt og når man ført må gi slipp på litt av tingene man alltid gjør og har kontroll på selv, da er det veldig greit at det er akkurat Stine som jeg vet har kontroll på absolutt alt til enhver tid!

Alle de Norske hestene igjennom vet sjekk og klare for dressuren!

Lagrekkefølgen var trukket og Norge ble land nr 4 ut. Siden vi kun har tre lagryttere og ikke fire valgte vi å ikke ha noen rytter i første pulje, så meg som først av de Norske som nr 2, Ellen som nr 3 og Hans som nr 4. En rekkefølge vi har brukt i faktisk alle lagkonkurransene vi har ridd og som alle syntes har fungert bra!

Så torsdag var det klart for min dressur, mens Ellen og Hans skulle ri fredag.

Jeg skulle først starte på ettermiddagen så på morgenen fikk Grålle seg en god dressurøkt med det målet at jeg ikke skulle trenge å varme opp så lenge før selve konkurransen.

Det begynte å bli varmt med 29 grader, og jeg vet at Grålle fort kan bli litt tung inne på banen. Jeg kjente med en gang at Grålle visste at NÅ er det det gjelder. Av en eller annen grunn vet han alltid det – han blir mykere i munnen og gjør mye mindre motstand når jeg ber han bøye seg, som om han gjør alt når det gjelder. Han kjentes super!

Vel inne på banen klarte jeg å legge fra meg at det faktisk var EM samt å unngå å se på karakterene som kom opp på alle storskjermene etter hvert som jeg red. Kun fokus på oppgavene. Vi begynte bra, men jeg kjente allerede i første mellomtrav at mye av energien var borte.. Litt kjipt, for dette er noe jeg føler at vi endelig begynner å få litt teken på, men greit nok. Samme skjedde litt i skritt.. Vi har trent mye på skrittoverganger og skrittkvaliteten har blitt veldig mye bedre, faktisk nesten så det er ganske bra! Men vi fikk ikke vist det, samt at det ble en feil i en av bakdelsvendingene.. Disse vendingene har vi også trent mye på, og det er kun meg det står på, men det er fortsatt ikke så lett… Trene mer!!!

Ellers fløyt galoppen greit, men i det første byttet, som vi alltid er gode på, klarte jeg å klusse det til og ba om det for sent så det ble urent.. Min feil igjen…

Mot det neste byttet, som vi aldri har klart og ikke var i nærheten av å få til på pre-camp, hadde jeg kun med Lillians tips fra de veldig få gangene vi faktisk har klart det – og tro det eller ei, men nå klarte vi det!!! Endelig!!! Med det mener jeg ikke at problemet er i nærheten av løst, men vi er på vei! Og vi klarte det under konkurranse!

Så var vi ferdig og jeg kunne endelig se opp på resultatet. Jeg var veldig fornøyd selv, tross feilene og da var det veldig hyggelig at at scoren var 63,3% og 55 straff, vårt klart beste 3* resultat og akkurat på det som var målet!

Veldig gøy at mye av det som alltid har vært 6 nå er 7 og spesielt travprogrammet er blitt mye bedre!

Fornøyd, og motivert til å jobbe hardt for å få det enda en del bedre framover fordi jeg vet at vi kan!

Fredag ble det en rolig dag for Grålle med masse gressing med Stine og en tur med meg, mens det for min del ble å gå terrengbanen før lørdagens store utfordring.. Ryktene hadde allerede begynt å gå om den tøffeste EM banen på veldig mange år og det hjelper jo ikke på nervene, samtidig som det gjør at jeg blir optimistisk fordi jeg vet at det er det vi er gode på og at dette EMet ikke blir noe dressurkonkurranse!

I morgen skal dere får resten av mesterskapet i detalj og mine tanker rundt mitt og Grålles resultat 🙂

 

Klem Heidi & Grålle

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *