Plan it – do it!

Er det en ting jeg er god på, så er det å planlegge!! Ikke nødvendigvis alle mindre viktige småting i hverdagen, men selv der er det fler og fler små detaljer jeg tar meg selv i at ikke er tilfeldig.

Hestene har de bittene de har av en grunn. De har også de fortøyene, skoene, salene, beleggene, kraftforet og alt annet du kan tenke deg av en grunn… Jo høyere de kommer jo mindre er tilfeldig. Man ender opp med utallige tvangstanker og blir gærn av det, men samtidig er det ganske kult og!

Uansett var det ikke det som er bakgrunnen for dette innlegget. Planleggingen jeg sikter til er sesongplanleggingen. Hver eneste vinter setter jeg meg ned og planlegger den kommende sesongen nøye… Jeg er jo en drømmer så jeg legger alltid opp en «best case» plan. Samtidig har jeg det alltid i bakhodet at ting skjer og legger inn noen åpninger for hvilken klasse jeg skal ri på noen stevner, for å ta utgangspunkt i at alt går perfekt på første forsøk når vi jobber med levende dyr er litt naivt.

Foto: Lillian Strand

Jeg har mål for stevner jeg ønsker å ri/rekke underveis i sesongen og jeg har mål for hva jeg ønsker å ha oppnådd i løpet av hele sesongen.

For eksempel kan målet tidligere år ha vært «flere plasseringer i (dagens) 4* og komme til EM/VM.

Målet i år føler jeg også var litt på kanten positivt for Hunter med den bakgrunnen vi hadde sammen, Deltagelse i Nordisk 3* i juni, når vi red 1m i april, samt å avslutte sesongen med et godt resultat i CCI3-L.

Av en eller annen grunn har alle de «litt i overkant positive» sesongplanene jeg har laget de siste 4-5 årene endt opp med å gå akkurat som planlagt. Aldri plan B, men plan A.

Hvorfor er det sånn? Det skal sies at jeg har vært heldig og hatt veldig lite skader på mine hester og meg selv. Men sett bort ifra det, hvorfor går alt som planlagt?

Fasiten har jeg dessverre ikke… Men jeg har mine tanker om det… Som sagt planlegger jeg ting veldig nøye, både før sesongen og alle små detaljer underveis på hvert eneste stevne. Ting blir ikke overlatt til tilfeldighetene og jeg har alltid et sterkt ønske om å prestere. Og til slutt – jeg følger ALLTID planen min!

Jeg har aldri har masse unnskyldninger for å ikke kunne reise på det jeg har planlagt allikevel. Og det er ikke fordi det aldri dukker opp utfordringer i min hverdag. Tro meg, de er det uendelig mange av!

Men jeg er god på å finne løsninger.. og som sagt jeg følger alltid planen min!

Foto: Janne Slorafoss

Helt til nå… På tampen av sesongen må jeg kaste inn håndkleet og vike fra min egen plan, til tross for at alt egentlig går så veldig etter plan!

Planen var å ri CCI3*-L, som var sesongens mål, i Strzegom i oktober. Men så har det kommet opp noe som gjør den uken umulig for meg å reise hjemmefra…

Jeg har snudd alle stoler og bord og sett på alternative løsninger… Og etter noen uker med mye av dette ser det til slutt ut som vi har funnet en løsning!

I Strzegom blir det ikke, men på planen min står det CCI3*-L og er det noe jeg vet, så er det at det som står på planen pleier å skje!

Så stay tuned! Sesongen er ikke over enda!😄

Klem Heidi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *