Januar = Trening

Julens ro (eller mas for andre) har passert og for oss feltrittsryttere betyr overgangen fra desember til januar en ting. Nytt år, ny sesong. Fra å tenke at sesongen er over til å tenke at sesongen starter snart. Det betyr trening!

Jeg vet jo innerst inne alle de negative konsekvensene som ligger bak en sånn januar som vi har hatt i år. Samtidig når det først er sånn klarer jeg ikke å la være å nyte alt det fint været vi har hatt og som er ventet videre! Ingen neglesprett, ingen evig brøyting og best av alt – ridebanen er bra!

Grålle like fornøyd som meg etter en cavalettøkt i den, til en forandring, varme januarsolen!

Dessverre så er det sånn at ikke alt og alle har fått med seg at vi prøver å kalle dette vår og ikke vinter…

Musene… I år har det vært mye mus…! Og de bare måå ødelegge! Heldigvis kunne det vært verre akkurat denne gangen, men når de går på dyre dekken osv er det ikke like gøy..

Hestene…. Pelsen vokser som om det skulle vært -10 grader. Og begge klippemaskinene her sluttet såklart å virke samtidig så Murphys lover har heller ikke tatt ferie… så da får de se ut som bamser noen uker til klippemaskinene er klare igjen.

Skiløperene…. Til tross for at det knapt finnes en snøflekker igjen her kan jeg love deg at om man finner en liten kvadrat oppe i skogen, står det også en person eller to med ski på og stamper på den lille flekken… Og jeg må smile, for vi hestefolk er jo like gale!

Stakkars Grålle er såpass rutinert at han fikk bli hjemme i helgen, mens Hunter og Daphne fikk være med sørover i det nye fylket vårt og trene for Johan på Jeløya.

Og det er så gøy når det går bra! Hunter har utviklet seg så utrolig mye og det er så moro!

Han hoppet så bra begge dager og jeg håper så virkelig vi klarer å stabilisere oss her og prestere det samme på stevner i år!

Og lille Daphne… Som jeg jo kjente litt fra før, men som jeg har rukket å bli så glad i på de få ukene jeg har hatt henne! Hun er så cool i hodet, så positiv og tar ting så lett og naturlig og man bare klarer ikke å ikke bli glad når man rir henne!

Og da er det også ekstra gøy med masse lovord fra Johan! Gleder meg til mer tid sammen med den hesten!

Neste uke er planen å skrive litt om hvordan jeg legger opp treningen for feltritthestene igjennom vinteren 🙂 Og er det noe spesielt dere ønsker er det bare å si ifra!

Klem Heidi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *